City of hope heter dette teppet. Foto: davidhanauer.de
City of hope heter dette teppet. Foto: davidhanauer.deVis mer

Ta bygatene inn i stua

Han har laget tepper på basis av bilder fra Google Earth.

Nå kan du ta bygatene inn i stua. Designer David Hanauer fra München, har laget teppedesign basert på bilder fra Google Earth. Teppene viser for eksempel deler av Las Vegas, men det er ikke så lett å se.

– Menneskets øye er ikke trenet til å se verden ovenfra, så ved slike bilder må vi ta oss tid til å tenke over hva vi faktisk ser, sier Hanauer i et intervju fra Deutsche Welle TV.

– Målet var å lage moderne persiske tepper, som vanligvis er symmetriske, sentrert rundt et midtpunkt, sier Hanauer til DW-TV.

Studentarbeide

Teppene ble opprinnelig laget som en del av et studentarbeide, men er nå også satt i produksjon om du skulle være fristet.

Prisen starter på 400 euro, og du kan kjøpe både enkelttepper eller større gulvtepper satt sammen av mindre biter. Foreløpig må du riktignok til Berlin for å kjøpe, men du kan lese mer om teppene og andre prosjekter fra Hanauer på hans egen nettside.

City of hope heter dette teppet. Foto: davidhanauer.de
Las Vegas i et utsnitt fra slik Google Earth ser byen, og slik teppedesigner David Hanauer setter det sammen. "Adressen" er 6th & Flower St, som også er navnet på designet. Foto: davidhanauer.de
Blir de andre for eksplisitte, er dette "blurede" bildet et alternativ? Foto: davidhanauer.de


Flere spennende tepper

Blir ikke dette unikt nok? Da bør du sjekke de svømmende karpene som ser ut til å bevege seg over teppet. Så lenge teppet er paret med det medfølgende bordet, som skaper et moarémønster.

Her er også flere tepper som ikke er akkurat hva de ser ut som.

Artikkelen fortsetter under annonsen