Svart arbeid kan bli dyrt

De fleste velger svart arbeid for å spare penger. Det kan bli dyrt.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Velger du å få jobben gjort svart, er det mye penger å spare på kort sikt. En leser av DinSide fikk lagt nytt gulv på sitt åtte kvadratmeter store bad for 10.000 kroner. Prisen inkluderte legging av membran, varmekabler og fliser. Det er under halvparten av markedspris.

Dyr overraskelse

Vår leser kjente håndverkeren han hyrte inn svart. Mange andre gjør ikke det. De kan ofte få seg en dyr overraskelse senere.

- Blir det senere avdekket at jobben som ble gjort svart, er mangelfull, har oppdragsgiver ofte et problem, sier Kent Bjerkenås i Forbrukerrådet i Oslo og Akershus. De mottar svært mange klager på håndverkere.

Mangler kontrakt

Ifølge Bjerkenås har det i utgangspunktet ikke noe å si for mangelskravet om jobben ble gjort svart eller ikke.

- Selv om arbeidet blir gjort svart, skal det ikke være mangelfullt, sier Bjerkenås.

Problemet med svart arbeid er ifølge Bjerkenås at du kan få vanskeligheter med dokumentasjonen. Mange som jobber svart vil ikke skrive under noen kontrakt, nettopp for at det svarte arbeidet ikke skal kunne avsløres.

- Dessuten ligger det i kortene at du ikke kan forvente like bra arbeid dersom det blir gjort svart. Derfor kan det bli vanskelig å få medhold i at arbeidet er mangelfullt utført, sier Bjerkenås i Forbrukerrådet.

Artikkelen fortsetter under annonsen