Svanemerket boliglån

Bygger du et svanemerket hus, kan du få svanemerket boliglån fra Husbanken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gode vilkår til miljøhus

Husbanken og Miljømerking har undertegnet en samarbeidsavtale som gir muligheten til å husbankfinansiere svanemerkede boliger.

Dette som et ledd i arbeidet med å jobbe for å gjøre miljøvennlige boliger mer attraktive i markedet.

Dagens nominelle boliglånsrenter fra Husbanken ligger på 3,5 prosent (1. kvartal 2007) og 3,9 prosent (2. kvartal 2007), og de ligger stadig på topp på våre prislister for boliglån på både 1 million og 2 millioner, innenfor 60% av boligens verdi.

Aktiv miljøsatsning


- For Husbanken er samarbeidet med Miljømerking en fortsettelse av den aktive miljøsatsingen vi har hatt de siste årene. Mulighetene for et markedsgjennombrudd øker med introduksjonen av svanemerkede hus, tror administrerende direktør Geir Barvik i Husbanken.

Ifølge Husbankens nettsider er utviklingen positiv for interessen rundt å bygge energivennlige boliger: Det er snart 10.000 lavenergiboliger og såkalte passivhus i Norge.

Om lag 40 prosent av boligene som ble godkjent for grunnlån de tre første kvartalene i 2006 oppfylte ulike miljøkrav, de fleste knyttet til redusert energibruk.

Husbanken og Miljømerking har gjensidig forpliktet seg til å jobbe for å videreutvikle miljømerket svanen for blokkbebyggelse, barnehager - og ikke minst: Eksisterende bygg.