Sutrelisten

Kunder i denne prisklassen forventer å kunne bruke produktet med en gang de kommer hjem fra butikken og åpnet forseglingen. Det går ikke her.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi har forståelse for at det er bra for butikkene å kunne selge ekstrautstyr i bøtter og spann. Likevel. Det er en uting å ha kjøpt seg en ny leke til 15.000 kroner, for så å måtte dra tilbake til butikken og kjøpe nødvendig tilleggsutstyr dagen etter.

Etter vår mening har nemlig Sony brukt sparekniven på en slik måte at det blir irriterende, og her får du hele vår frustrasjonsliste:

 • DV-kassett og minnebrikke.
  Vi forventer ikke at det følger med utallige opptakskassetter, men her følger det faktisk ikke med en eneste DV-kassett i pakken. Får du kameraet på en lørdag må du altså sitte og gnikke på det helt til mandagen kommer og butikken åpner igjen.

  Det alene er irriterende. Trøsten er kanskje at du kan ta stillbilder med kameraet. Og joda, det stemmer det. Problemet er at disse bildene må lagres på en minnebrikke, og den minnebrikken som følger med er bare på ultrastusselige 16 MB. Det er 15 bilder det, i 2005... Beklager Sony, men på ett produkt i denne prisklassen forventer man mer.

 • Det følger heldigvis med en USB-kabel for overføring av bildene på minnebrikken. Det er bra.

  Det som IKKE er bra er at det ikke følger med kabel for overføring av videoopptakene dine. Her må du altså kjøpe en egen firewire-kabel.

 • La gå at det ikke følger med programvare som lar deg overføre videoopptakene dine fra kameraet til PCen. Som et minimum burde det imidlertid ha fulgt med informasjon om hvilke programmer som finnes, og hvilke Sony anbefaler. Det gjør det ikke. Her er du faktisk helt overlatt til deg selv.

  Ikke bra.

 • Vi savner også en HDMI eller DVI-utgang på kameraet. At et så bra kamera ikke er utstyrt med de siste digitale inn & utgangene er skuffende.

  Skal du koble kameraet til din nye flatTV må du altså bruke den medfølgende komponentkabelen, noe som kunne vært greit hadde det ikke vært for at Sony har lage en spesialutgang på kameraet. Dermed fratas du altså muligheten til å bruke en standard komponentkabel, noe som i praksis gjør at du må ta med deg denne kabelen hver eneste gang du skal koble kameraet til TVer hos venner og kjente. Det er unødvendig tungvint.