Supertilbud til unge boligkjøpere

Et nytt prosjekt i Vestfold gir førstegangsetablerere en superbillig inngangsbillett på boligmarkedet. For 3.630 kroner måneden får de heldige en bolig til mellom 850 og 900.000 kroner. Går det som Tønsberg og Omegn Boligbyggelag håper får førstegangsetablerere over hele landet et lignende tilbud.

Supertilbud til unge boligkjøpere

  1. Prisavslag på opptil 60%!

Som en del av et prøveprosjekt fra Tønsberg og Omegn Boligbyggelag får 12 unge familier i etableringsfasen en superbillig inngangsbillett til boligmarkedet. Boligene skal bygges av Tønsberg og Omegn Boligbyggelag og Tjøme kommune skal velge hvilke unge tjømlinger som skal få bo der.

Boligene er på 67,3 kvadratmeter og koster 650.000 kroner å bygge. Av dette søker boligbyggelaget om tilskudd fra Husbanken på 140.000 kroner og et lån med 423.000 kroner til en fastrente på 5 prosent. Innskuddet familiene må betale for å flytte inn blir følgelig 87.000 kroner.

- I tillegg til 140.000 kroner fra Husbanken skal det også nevnes at byggekostnaden på 650.000 er sterkt rabattert. Normal byggepris på boligene er mellom 850 og 900.000 kroner, sier administrerende direktør i Tønsberg og Omegn Boligbyggelag, Arne Hegg, til DinSide.

Unge boligkjøpere kan få nytt hus med 60% rabatt av nyprisen - dersom politikerne godkjenner forslaget til Tønsberg og omegn boligbyggelag.
Unge boligkjøpere kan få nytt hus med 60% rabatt av nyprisen - dersom politikerne godkjenner forslaget til Tønsberg og omegn boligbyggelag. Vis mer

Sparing

Husleien er 3.630 kroner i måneden. Ifølge Tønsberg og Omegn Boligbyggelag er 1000 kroner av dette avdrag. Når familiene må flytte ut etter maksimal botid (ennå ikke fastsatt) får de med seg hele innskuddet og sparingen pluss renter.

- Vi håper å ha boligene innflyttingsklare i løpet av dette året, forteller Hegg. Men før boligene kan bygges må vi få godkjent lån og tilskudd fra Husbanken, og den søknaden sender vi i neste uke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han har stor tro på at konseptet skal lykkes. Allerede foreligger konkrete planer for ytterligere bygging.

- Hvis vi får det som vi vil skal vi bygge mellom 50 og 100 liknende boliger i Tønsberg og omegn i løpet av et år.

Ordfører Roar Tandberg i Tjøme kommune er overfor Tønsbergs Blad udelt positiv til planene om prøveprosjektet på Østjordet.
- Vi ser at unge førstegangsetablerere er taperne på boligmarkedet over hele landet - de kommer rett og slett ikke inn - så det tilbudet vi har fått fra boligbyggelaget og Husbanken kan vi ikke la gå fra oss.
- Dette vil bli et veldig godt tilbud til ungdom opp til 30 år som har vokst opp på Tjøme.

Landsomfattende

Boligene på Tjøme vil bli de første som blir bygget etter denne modellen, men boligbyggelaget tror den har mye større potensiale.

- Denne ideen vil vi lansere for hele Norge, og vi kommer til å søke Husbanken om 1000 tilsvarende tilskudd og lån til boliger helt fra Nordkapp til Lindesnes, forklarer Hegg.

Hegg opplyser til DinSide at statsminister Kjell Magne Bondevik er informert om prosjektet. Denne uken møter Tønsberg og Omegn Boligbyggelag representanter fra Kommunal- og Regionaldepartementet med statssekretær Per Olav Lundteigen i spissen.

- Målet vårt er å få grønt lys fra myndighetene så raskt som mulig. Vi håper det lar seg gjøre for politikerne å få prosjektet med i statsbudsjettet for år 2000, avslutter Hegg.