Vakuumpakke mat

Supersmart vakuumtriks!

Du trenger ingen maskin for å vakuumpakke maten - prøv i stedet dette smarte trikset!

MAT: Har du ikke vakuummaskin tilgjengelig? Ingen problem - du kan likevel vakuumpakke maten med dette smarte trikset! Video: Linn Merete Rognø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være prisgunstig å kjøpe kjøtt- og fiskestykker i større forpakninger, men vanligvis tilbereder man ikke alle stykkene på én gang. Derfor er det lurt å dele kjøttstykkene opp i mindre porsjoner, for eksempel to stykker i én pose som du fryser ned.

Men ved å vakuumpakke maten, vil du forlenge holdbarheten på råvaren betydelig.

Har du ikke vakuummaskin tilgjengelig? Ingen problem - du kan likevel vakuumere maten med dette smarte trikset!

Zip lock-pose

Utstyret du behøver er en zip lock-pose og en stor bolle som du fyller med vann. Har du ikke en stor bolle, kan du for eksempel fylle vann i vasken eller i en stor gryte.

Slik gjør du:

  • Legg kjøttstykket oppi zip lock-posen
  • Forsegle zip lock-posen, men ikke lukk den helt. På enden skal posen ha en åpning på cirka fem-seks centimeter.
  • Så senker du posen ned i den store bollen med vann helt til vannet rekker over innholdet. Men pass på så det ikke kommer vann inn i posen.
  • Vannet i bollen vil presse luften ut av posen.
  • Klem forsiktig på posen rundt kjøttstykkene slik at posen legger seg tett inntil innholdet
  • Når du har presset ut all luften fra posen, lukker du den helt igjen.
  • Nå har du vakuumpakket kjøttstykket, og kan oppbevare det i kjøleskapet eller fryseboksen.

Forlenge holdbarhet på maten

Matblogger og kokebokforfatter Trine Sandberg har hørt om dette trikset før, men hun har aldri testet det selv.

- Men jeg har vakuummaskin. Den benytter jeg meg av når jeg for eksempel skal fryse ned rester av fisk, kjøtt og kylling, samt dersom jeg har kjøpt større mengder som skal deles opp i porsjoner, forteller Sandberg til Dinside.

Matbloggeren har samtidig andre tips som man kan benytte seg av når man behøver å forlenge holdbarheten på mat:

  • Sørg for rask avkjøling hvis du skal fryse ned middagsrester som supper, sauser og gryteretter, ved for eksempel å sette gryta i oppvaskkummen fylt med kaldt vann.
  • Sørge for riktig temperatur i kjøleskap: maks fire grader
  • Sørg for riktig temperatur i fryseboksen: -18 grader eller lavere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer