Styr varmepumpen med mobilen

AiPatrol lar mobilen snakke med varmepumpen.

<b>På farten:</b> Med AirPatrol kan du styre varmepumpen nårsomhelst fra hvorsomhelst - så lenge du har mobildekning. Foto: Bjørn Eirik Loftås
På farten: Med AirPatrol kan du styre varmepumpen nårsomhelst fra hvorsomhelst - så lenge du har mobildekning. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Varmepumper blir stadig bedre og mer effektive også i det kalde, nordiske klimaet. Tekniske nyvinninger gir deg mer varme for kiloWattimene, og lar deg forhåndsinnstille når den skal skru seg av og på.

Men hva når du ombestemmer deg, og ikke drar rett hjem fra jobb allikevel? Det er unødvendig at varmepumpen skal kjøre for full maskin når ingen er hjemme.

Likeledes er det kjedelig å komme hjem til iskaldt hus, om du drar hjem en dag tidligere fra fjellet, eller noen må dra syke hjem fra jobb eller skole til iskaldt hus.

Du kontrollerer pumpen med enkle kokmmandoer på SMS. Foto: Brynjulf Blix
Du kontrollerer pumpen med enkle kokmmandoer på SMS. Foto: Brynjulf Blix Vis mer


AirPatrol er en liten enhet som lar deg styre varmepumpen med mobilen. Med den kan du sjekke om du har husket å skru den av eller på; og du kan legge inn varsler, slik at den gir deg beskjed om det blir for varmt eller kaldt.

Praktisk på vinteren om du er borte lenge, for å unngå at rør og hvitevarer fryser i stykker.

Hvilken varmepumpe bør du velge? LG-varmepumpe til topp i fersk test

Enkel SMS-kontroll

Vi testet AirPatrol rett før jul, og lot oss begeistre. Det fulgte med en stor og grundig brukerveiledning, men i det store og det hele var mye selvforklarende. I oppsettet stilte vi blant annet inn slik at vi nå får varsel når temperaturen hjemme går under ti eller over 30 grader:

Oppsettet er greit å følge, og brukerflaten er selvforklarende. Foto: Brynjulf Blix
Oppsettet er greit å følge, og brukerflaten er selvforklarende. Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Les hele testen av AirPatrol

Selve AirPatrol er ikke stor, den måler cirka 76 x 76 x 18 mm og veier 70 gram. Foto: Brynjulf Blix
Selve AirPatrol er ikke stor, den måler cirka 76 x 76 x 18 mm og veier 70 gram. Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Prisen da vi testet lå på 2.995 kroner, og det koster den fortsatt de fleste steder, men vi fant den også til 1.990 kroner hos Varmepumpemesteren. Det er fortsatt en ganske stiv pris, selv om løsningen er smart.

"For hytteeiere som tar turen på sparket er løsningen glimrende, samt for dem som har uforutsette arbeidstider som ikke lar seg forhåndsprogrammere. Som en ren "kjekt å ha" - løsning er den kanskje litt i dyreste laget," var konklusjonen da vi testet.

Panasonic har en litt annen løsning for deg som har både Panasonic-varmepumpe og en av Panasonics Viera TV-er: Styr varmepumpen fra TV-en.