Styr varmepumpen fra TV-en

Panasonic integrerer smart varmestyringsapp i Viera-TV-ene sine.

Panasonics smarte Viera TV-er gir deg mulighet til å kontrollere Panasonics varmepumper. Foto: Panasonic
Panasonics smarte Viera TV-er gir deg mulighet til å kontrollere Panasonics varmepumper. Foto: Panasonic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange fjernkontroller? Har du varmepumpe fra Panasonic kan du eliminere én: Nye løsninger fra Panasonics inneklimaavdeling lar deg styre varmepumpen fra TV-en, nettbrettet eller telefonen, skriver selskapet i en pressemelding.

LES OGSÅ:

Se også appen fra Panasonic som styrer anlegget ditt

Binder deg til Panasonic-pumper

Appen, som altså lar deg kontrollere varmepumpen, er laget i samarbeid med IntesisHome. IntesisHome-systemet er kompatibelt med alle Panasonics PACi, ECOi, Aquarea og Etherea PKE-serier.

Selv om appen bare fungerer sammen med Panasonic-varmepumper er du ikke bundet til Panasonic-hardware for å kontrollere varmepumpene, selv om appen nå er integrert i Panasonics Smart Viera TV-er. Den er allerede tilgjengelig som en app til mobil eller nettbrett for både iOs og android-brukere.

IntesisHome-systemet lar deg selvfølgelig skru pumpen av og på og opp og ned, i tillegg kan du styre temperatur for hele boligen, rom for rom. Du kan også forhåndsinnstille varmepumpen, slik at varmen skrur seg av og på til faste tider, og dermed sparer deg for en del strømutgifter. Du vil også få beskjed når filteret i varmepumpen må byttes.

Erik Berge har tatt det enda lenger: Han styrer all elektronikk i huset fra mobilen.

Integrert i TV-en

IntesisHome-appen er allerede tilgjengelig for dem som har varmepumpe fra Panasonic, men nå er den også integrert i Panasonic Smart Viera TV. Vi har testet flere av Panasonics Viera-TV-er, sist Viera TX-P65VT60 som vi ga terningkast seks. Viera TX-L55DT60Y fikk derimot bare fire øyne på sin terning, mens forgjengeren Viera TX-P50ST50 også fikk en sekser. Alle våre TV-tester finner du her.

Ikke bare positivt når du bor i boligen: Lettere å selge bolig med varmepumpe