Veggfestet til BeoVision-TV-ene kan svinge TV-en ut hele 90 grader fra veggen- og du kan styre det hele med iPaden din.  Foto: Per Ervland
Veggfestet til BeoVision-TV-ene kan svinge TV-en ut hele 90 grader fra veggen- og du kan styre det hele med iPaden din. Foto: Per Ervland Vis mer

Styr TV-en med iPaden

En ting er innholdet, men du kan også regulere BeoVision 11 fysisk med iPaden.

Publisert
Sist oppdatert

Bang & Olufsen lanserer i disse dager den aller nyeste TV-en i BeoVision-serien; BeoVision 11. Designet er velkjent, hvorfor endre på noe som virker, men det er selvfølgelig noen ekstra nye finesser.

Les også: TEST av B&O BeoVision 10-46

I likhet med alle andre TV-er i dag, er også BeoVision klargjort for styring av innhold via iPad og iPhonen gjennom dedikerte apper.

Nytt av året er imidlertid at du også kan styre selve TV-en - selv om den henger på veggen.

På ekstrautstyrslisten står det nemlig et motorisert veggfeste, som lar iPaden styre TV-en.

Den motoriserte veggbraketten kan vippe TV-en ut fra veggen i opptil 90 graders vinkel, og tilbake, fra siden av TV-en. Du velger selv hvilken vei du vil at TV-en skal svinge.

Slik henger du opp TV-en, og slik får du den til å henge tettest mulig inn mot veggen

I videoen under kan du se hvordan fjernstyringen virker:


– Vi har et eget "torturkammer" der vi utsetter utstyret vårt for ekstrem slitasje. Da vi sjekket hvor stor belastning dette festet tok, kom vi til 400 kilo. Da gikk veggen, sier Torgil Heggland, salgsstøttekonsulent i Bang & Olufsen til DinSide.

Selve TV-en bør nok heller ikke utsettes for 400 kilos belastning, men du trenger i hvert fall ikke engste deg for at festet ikke skal holde, selv om det bare er festet i veggen på den ene siden. .

Motoriserte TV-er fra Bang & Olufsen er dog ikke noe nytt, og i testen av BeoVision 10-46 får du en fin demonstrasjon av hvordan gulvstativet fungerer.

Smart lyssensor

Ifølge Hegland er de fleste av Bang&Olufsens TV-er utstyrt med en lyssensor som skal regulere TV-bildet etter hvordan rommet er belyst. Normalt måler slike sensorer lyset forfra, eller fremover fra veggen, 180 grader.

På BeoVision 11 skal imidlertid denne lyssensoren være plassert på toppen av TV-en, og måler derfor ikke bare lyset forfra, men hele 360 grader rundt:

– Det er ikke bare lyset i rommet, foran TV-en som er avgjørende for hvordan vi oppfatter TV-bildet. For eksempel om man trekker TV-en litt ut fra veggen, og får inn dagslys bakfra, vil øynene stille seg inn på dette. TV-ens lyssensor vil da oppfatte dette, og stille inn bildet slik at det blir lettest mulig å oppfatte for øyet i motlys.

Kjappe fakta:

  • 5 HDMI-innganger
  • Kan kobles til 10 høyttalersett som også kan kontrolleres med app
  • Du kan velge mellom to farger på rammen, og seks farger på høytaleren
  • 360-graders lyssensor
  • Mulighet for å kontrollere tredjepartsprodukter som er knyttet til TV-en gjennom fjernkontroll/app; for eksempel HD PVR; DVD-spiller et cetera
BeoVision 11 ble lansert i butikk 11. oktober i år.

Billig er det likevel ikke, for her betaler du svært godt for finessene og designet.

BeoVision 11 koster 47.996 kroner for 40-tommeren, 61.995 kroner for 46-tommeren, og hele 79.995 kroner for 55-tommeren.

Pris for motorisert veggfeste (alle str): 5.995 kroner
Pris veggfeste uten motor (alle str): 2.995 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer