Nå kan du styre kjøleskapet og de andre hvitevarene fra telefonen. Foto: Produsenten/DinSide
Nå kan du styre kjøleskapet og de andre hvitevarene fra telefonen. Foto: Produsenten/DinSideVis mer

Styr hvitevarene med mobiltelefonen.

LGs nye hvitevarer har innebygget WiFi.

(LAS VEGAS/DINSIDE) Det er ikke mange år siden vi lagde vitser om hvorvidt den nye vaskemaskinen hadde WiFi, men nå blir det en realitet.

På LGs CES-pressekonferanse i dag viste koreanerne frem sine nye husholdningsprodukter med WiFi. Tanken er at disse da kan styres med en smarttelefon eller et nettbrett, og LG har valgt å kalle denne teknologien for THINQ.

Dermed kan du for eksempel slå på tørketrommelen når du reiser fra jobb, eller regulere temperaturen i stekeovnen mens du rydder stua før besøket kommer.

I land der strømprisene varierer med tid på døgnet, er dette selvsagt også hensiktsmessig for å spare penger.

LG viser frem hvordan hvitevarene kan styres fra mobiltelefonen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
LG viser frem hvordan hvitevarene kan styres fra mobiltelefonen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Enhetene kan også oppdateres via nettet, slik at du for eksempel. kan laste ned nye vaskeprogrammer til vaskemaskinen, eller oppskrifter som inneholder temperaturinformasjon for stekeovnen, slik at du ved et par trykk setter den på riktig temperatur.

Bli varslet når noe er galt

Dersom noen har glemt å lukke døra på kjøleskapet eller en feil skulle oppstå med en av enhetene, vil du også bli varslet om det på mobiltelefonen. Dette kan også utnyttes av de som utfører service, slik at de kan finne ut hva som er galt uten at du trenger å beskrive noe som helst.

 Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer


LGs nye robotstøvsuger har innebygd kamera, slik at du også kan bruke den for å overvåke huset fra mobiltelefonen. Du kan styre den slik at den kjører dit du ber om, og den har også et rom der du kan legge mat til husdyret, slik at du kan gi det mat dersom du blir borte noen timer ekstra.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Virker støvsugerrobotene? Vi har testet Samsungs Navibot, iRobot SE og ikke minst iRobot Roomba 570.

LG viste også frem et nytt kjøleskap, med doble dører og to fryseskuffer. Trenger du mer kjøleskapsplass, kan du også heve temperaturen i den øverste fryseskuffen slik at den holder samme temperatur som resten av kjøleskapet. Også dette kan reguleres fra mobiltelefonen.

 Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer