<b>SØKT:</b> Fjernstyring av gressklipper fra fortauscafé i en europeiskk storby er kanskje ikke høyeste prioritet. Men mulighet for å programmere roboten med mobilen i stedet for med en klønete fjernkontroll vil vår robottester applaudere. Foto: HUSQVARNA
SØKT: Fjernstyring av gressklipper fra fortauscafé i en europeiskk storby er kanskje ikke høyeste prioritet. Men mulighet for å programmere roboten med mobilen i stedet for med en klønete fjernkontroll vil vår robottester applaudere. Foto: HUSQVARNAVis mer

Styr gressklipperen med mobilen

Fjernstyringen vinner stadig terreng.

Robotstøvsugere, vaskeroboter og gressklipperoboter gjør jobbene du hater.

Alt du må gjøre er å sette opp sensorer og programmere robotene. Dette kan ta litt tid, men når den jobben først er gjort, er det bare å lene seg tilbake, og la robotene ta over det kjedelige rutinearbeidet.

Dinside har testet mange ulike roboter, men enn så lenge har ingen av disse mulighet for hverken mobilstyring eller mobiloppsett. All programmering foregår enten direkte på støvsugeren, eller med en tradisjonell fjernkontroll.

Samsung har prøvd, et par år tilbake styrte vi en prototype på en støvsugerrobot, men denne kom aldri i produksjon. I stedet ble det Husqvarna som ble først ute, for den nye gressklipperroboten Automower som lanseres i vår kan styres med mobilen.

Slik velger du riktig gressklipper

Egen app

Robotgressklipperen får sin egen app, som skal gi deg full kontroll over gressklipperen, uansett hvor du befinner deg. Du kan sjekke batteristatus, starte, stoppe, snu og svinge, og stille inn ønsket høyde på gresset.

Og dersom noen skulle finne på å stikke av med gressklipperen din, blir du varslet av appen slik at du skal kunne spore den opp.

Men selv om appen er gratis i App Store og Google Play, så koster det penger å bruke den.

Mobilen og gressklipperen bruker nemlig mobilnettet for å snakke sammen, og du må derfor ha et eget SIM-kort som monteres i gressklipperen. Produsenten anslår imidlertid at man vil bruke mindre enn 25 MB i måneden, så prisen bør være overkommelig.

PEK OG STYR: Samsungs nye Powerbot kan du styre med laser. Her støvsuger vi på IFA-messen uten å gjøre knapt mer enn å lee på en finger.

 


LES OGSÅ: Her er robotstøvsugerne vi anbefaler

Styr hvitevarene

Fjernstyring med mobil har kommet lengst innen hvitevaresegmentet. I fjor lanserte Samsung en vaskemaskin som kunne styres med mobilen, og i år kommer en komfyr. Og konkurrentene er like bak.

Siemens' hjemmestyringssystem Home Connect skal la deg styre både ovn og vaskemaskin - og et kamera i kjøleskapet sørger for at du alltid kan ha oversikt over hva som er der inne (og hvem som smugspiser opp all maten når ingen egentlig ser).

Flere andre følger etter. LGs system for mobilstyring er langt fra fjernt, der må du nesten legge mobilen på vaskemaskinen for at de to skal snakke med hverandre, og Miele har lansert et kontrollsystem som foreløpig kun er tilgjengelig i Tyskland.

LES MER: Nå kommer de smarte stekeovnene