Styr dine gamle persienner med mobilen

Hvorfor kjøpe nytt fancy utstyr, når du kan forbedre det du allerede har?

<b>ENKELT:</b> Utsikten kan de dessverre ikke hjelpe deg med, men fjernstyring av persiennene kan du få. Foto: PRODUSENT/YOUTUBE
ENKELT: Utsikten kan de dessverre ikke hjelpe deg med, men fjernstyring av persiennene kan du få. Foto: PRODUSENT/YOUTUBEVis mer

Når du bygger helt nytt er det en smal sak å montere nye og praktiske løsninger. Men som du kanskje har erfart: Å få til det samme i en godt brukt bolig blir fort både dyrt og tungvint.

Men nå skjer det ting. For spesielt blant de små produsentene har fokuset gått til å forbedre de produktene du allerede eier, i stedet for å bare kjøpe nytt. Det kan være bra både for lommeboka og miljøet.

SE OGSÅ: Boligalarm via TVen blir en realitet

Perfekt for folkefinansiering

Mange av disse produsentene viser seg fram på folkefinansieringssider som Kickstarter, men det er langt fra alle som klarer å komme seg gjennom nåløyet og bli finansiert.

Men det har altså Tilt My Blinds gjort, og de ferdige produktene skal komme til salgs i løpet av våren 2015 under navnet MySmartBlinds.

Smarte persienner til folket

I følge produsenten skal installasjonen ta 15 minutter per persienne, og være så enkel at du kan gjøre jobben selv.

ENKELT: App til iOS og Android-enheter. Foto: PRODUSENT/YOUTUBE
ENKELT: App til iOS og Android-enheter. Foto: PRODUSENT/YOUTUBE Vis mer


Etter at den nye motoren er installert, skal du fortsatt kunne styre persiennene manuelt, men den store gulroten er selvsagt at du skal kunne fjernstyre persiennene. Dette gjøres via en trådløs fjernkontroll, eller via en app på mobilen eller nettbrettet ditt.

I tillegg til å fjernstyre hver enkelt persienne, kan du også aktivere timerfunksjon - altså slik at alle persiennene i boligen går opp og ned på bestemte tidspunkter.

Mer om hvordan det fungerer ser du i videoen:

LES OGSÅ: De enkle og billige bolig-alarmene kommer!

Snedig hjemmekinofunksjon

For deg som har TV-en plassert i en stue full av vinduer, er det også verdt å merke seg TV-adapteren som snakker sammen med persienneløsningen til MySmartBlinds.

AUTOMATISK DIMMING: Skru på TVen, og få persiennene til å blende seg automatisk. Foto: PRODUSENT/YOUTUBE
AUTOMATISK DIMMING: Skru på TVen, og få persiennene til å blende seg automatisk. Foto: PRODUSENT/YOUTUBE Vis mer


Alt du trenger å gjøre her, er å sette USB-pluggen inn i TV-ens USB-inngang, og så snart du skrur på TV-en, så sender den automatisk et signal til persiennene i rommet om at de skal blende stua.

Bare det alene er en finesse vi har stor tro på.

Motoren går på batteri: Den kan enten lades via en anonym USB-kabel eller et lite solcellepanel. Foto: PRODUSENT/YOUTUBE
Motoren går på batteri: Den kan enten lades via en anonym USB-kabel eller et lite solcellepanel. Foto: PRODUSENT/YOUTUBE Vis mer


SE OGSÅ: Klarer du å skille originalen og kopien?

Andre alternativer:

Men MySmartBlindes er selvsagt ikke alene, her er noen av alternativer:

  • Jalousier: Enhet som festes på persiennene. Skal åpne og lukke persiennene basert på temperaturforskjell og lysendringer, og også denne skal kunne styres via mobil.
  • Shuttereaze: Minner om de andre, men beregnet på kraftigere persienner.