<B>SER USKYLDIG UT:</B> The Walking Table blir virkelig levende når du flytter det. Se video i saken! Foto: Produsenten
SER USKYLDIG UT: The Walking Table blir virkelig levende når du flytter det. Se video i saken! Foto: ProdusentenVis mer

Stuebord for ekstremister

Møbler som kanskje ikke er for Petter Hvermansen.

Stuebordet er like viktig for romfølelsen som en dobbel latte er for en ganske hipp oslojournalist. Det betyr ikke at det er mulig å bli enig om hva som utgjør et pent eller stygt stuebord, det betyr at vi er enig om at det er viktig.

I denne artikkelen har vi på den ene siden dette vanvittige bordet fra Wouter Scheublin. Det ser både monumentalt og saklig ut, men blir først virkelig interessant - og strengt tatt ganske ubehagelig å se på - når du vil flytte det. På den andre siden, et bord som kun ungkarsnerder kan elske.

Skremmende gange

The Walking Table skal være svært nøye satt sammen, og består av bare åtte deler valnøttre som altså kommer til live når du skyver det ene eller andre veien.

Og når vi skriver kommer til live er ikke det så langt unna sannheten. Ifølge Scheublin er bordet laget for å vise fram "mekanikkens skjønnhet". Vil du flytte bordet skyver du det simpelthen i ene eller andre retning, og bruker du nok kraft begynner bordet å "gå".

Gangen skal etter planen etterlikne en "naturlig gåbevegelse", og selv om naturlig er å ta hardt i, er det utvilsomt en slags gåbevegelse. Den ser strengt tatt mer skremmende ut enn noe annet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se den utrolige videoen av bordet i aksjon her (artikkelen fortsetter under videoen!):

Live at Design Miami: Wouter Scheublin’s Walking Table from Designer Pages on Vimeo.


Bordet skal kunne kjøpes her, men fordi det selges via et kunstgalleri finnes det ingen informasjon om pris eller tilgjengelighet.

Gammelt - men nytt

Dette nerdebordet fra BRC Designs er så sært at det hvis det får plass andre steder enn i hardbarka ungkarsleiligheter skal vi
spise både hatten og skjerfet vårt.

DU SER RIKTIG: Dette bordet er kanskje ikke vakkert, men det er i det minste originalt. Foto: Produsenten
DU SER RIKTIG: Dette bordet er kanskje ikke vakkert, men det er i det minste originalt. Foto: Produsenten Vis mer

Bordet, som har fått navnet The Binary Collection ("binærsamlingen"), bærer inspirasjonen på omslaget: Gamle, utrangerte datamaskiner og elektronikk som samlet støv i en lokal lagerbygning. Produsenten har fjernet kabinettet på en rekke PCer, før de gjenværende delene deretter er bøyd og vridd og tilpasset bordformen. Grønne og brune kretskort utgjør hovedtyngden av råmateriale, men her finnes også CD-ROM-spillere, små LED-skjermer, datachiper og harddisker.

Svindyrt

Alt holdes sammen ved hjelp av blikkskruer, mens to store glassplater - som også er hentet fra et forlatt lager - på toppen sørger for at tallerkner, aviser, mobiltelefoner og alt det andre folk setter på stuebordet sitt ikke blir liggende i direkte kontakt med elektronikkavfallet.

Bordet kan kjøpes hos Eco First Art, men hvis du trodde prisen ble overkommelig fordi byggematerialene er søppel ingen vil ha, tar du feil. Prisen er 22.000 dollar, eller rundt 120.000 kroner.DU SER RIKTIG: Dette bordet er kanskje ikke vakkert, men det er i det minste originalt. Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
SER USKYLDIG UT: The Walking Table blir virkelig levende når du flytter det. Se video i saken! Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten