Studentboliger med kjærestegaranti

De nye studentboligene i Trondheim skal bidra til å innfri studentbyens kjærestegaranti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Studentbyen Trondheim har kjærestegaranti*. Nye studentboliger skal bidra til å holde dette løftet, skriver DogA magasinet.

Det spanske arkitektkontoret Clara Murado har designet et bygg som åpner for ekstrem sosialisering i uvanlig store fellesarealer.

Innredningshjelp til små rom

Denne bygningen samler både ekstremt private situasjoner og ekstroverte settinger med full interaksjon, heter det på Clara Murados nettsider.

Slik skal studenboligene se ut. Faksimile fra Clara Murados nettsider
Slik skal studenboligene se ut. Faksimile fra Clara Murados nettsider Vis mer


- Rommene iscenesetter en liten personlig verden. De er designet som laboratorier, der studenter kan teste evner som senere kan bli brukt i enhver sosial setting og interaksjon.

Prosjektet vant en arkitektkonkurranse i regi av Europan, verdens største arkitektkonkurranse for arkitekter under 40 år.

At hundre studenter skal dele takterrasse, hage og søppelrom, er det ikke noe revolusjonerende, men her er det også lagt opp til ett felles kjøkken.

- Jeg hadde absolutt flyttet inn her, hadde jeg vært student i dag, sier Bård Kåre Flem, eiendomssjef i Studentsamskipnaden i Trondheim til DogA magasinet. - Tenk - her kan du velge mellom 100 potensielle, i en ordinær studentbolig deler du vanligvis kjøkken med bare fire til seks stykker.

De beste studentrabattene

My Space

Prosjektet har fått tittel My Space, og skal vise til spenningen mellom studentenes små hybler med eget bad - som kan åpnes som en garasjeport ut mot fellesarealene.

Prosjektet skal også være bærekraftig, med solenergi, søppelsortering, bruk av vannbåren varme, resirkulering av regnvann og naturlig ventilasjon. Prosjektet er ennå ikke ferdigspikret, og det gjenstår fortsatt enkelte endringer, men går alt etter planen skal studentboligene være innflyttingsklare høsten 2010.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!