Electrolux UltraSilencer. Foto: Produsenten
Electrolux UltraSilencer. Foto: ProdusentenVis mer

Støvsuger du til riktig musikk?

Ifølge Electrolux er det Vivaldi som fungerer best når du støvsuger. Det er det ikke alle som er enige i...

Til tross for at husarbeid er en nødvendighet, er det også dørgende kjedelig. Å skru opp musikken til uante høyder før du setter i gang, er derfor et velkjent triks mange benytter.

Det store spørsmålet er selvsagt hvilken type musikk som passer best, og det er altså her Electrolux påstår de har svaret. Med musikk fra Vivaldi blir huset renest, mens jazz er det verste du kan høre på, skriver den svenske elektronikkprodusenten i en pressemelding.

De ulike musikkgruppene

Forskere fra Electrolux har altså vurdert musikksjangerne klassisk, R&B, pop, rock og jazz, og sluttresultatet endte i en rapport med det finurlige navnet "Musikk-assistert støvsuging". At dette kommer samtidig som de lanserer det de selv kaller en av verdens mest stillegående støvsugere er vel neppe noen tilfeldighet...

Her er rangeringen:

 • Klassisk musikk er det beste valget.
  - Klassisk fører til økt presisjon og bedre kvalitet på rengjøringen, i tillegg til redusert stress. Vi målte merkbar lavere hjertefrekvens, samtidig som antallet bevegelser med munnstykket økte, sier Nina Lorentzen fra Electrolux, og legger til:
  – Deltakerne mente støvsugeropplevelsen var hyggeligere og mer elegant når de lyttet til Mozart eller Vivaldi i forhold til andre musikksjangere. De ble også i bedre humør, noe de selv fant overraskende.
 • Hip hop: Letter rengjøringsarbeidet og gir høy presisjon.
 • Pop: Har liten innflytelse på forbrukeres humør og gir ikke økt kvalitet.
 • Rock: Gir energi og øker hjertefrekvensen, gir god kvalitet på arbeidet.
 • Jazz: Får mennesker til å bevege seg langsommere, og har negativ innflytelse.
 • Hva synes du?

  Siden musikksmaken blant våre journalister varierer kraftig, var det ikke akkurat noen bombe at resultatene fra undersøkelsen ble flittig kommentert. For mens Eirik Rossen var strålende fornøyd med konklusjonen, holdt jazz-elskeren Brynjulf Blix på å gå ut av sitt gode skinn ...

  Hva er din favorittmusikk til støvsugingen? (Avsluttet)
  Rock(57%) 181
  Pop(15%) 49
  Hip hop(11%) 36
  Klassisk(10%) 31
  Jazz(6%) 20
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  En titt på hvordan testen ble gjennomført avslører imidlertid at tallgrunnlaget Electrolux baserer seg på ikke er det helt store.

  Det de selv kaller et omfattende forskningsprosjekt, er i praksis kun basert på uttalelser fra 10 personer mellom 20 og 40 år. Det er, for å si det forsiktig, ikke så mange...

  Så vi spør med andre ord deg, hva synes du fungerer best? Bruk stemobjektet eller kommentarfeltet for å si din mening:-)