Stortest: Hjemmekinoreceivere i økonomiklassen

Dagens budsjettmodeller gir deg utrolig mye for pengene. Men hvilken skal du velge?

Stortest: Hjemmekinoreceivere i økonomiklassen

Av Jørn Finnerud fra Stereo+: Det er lett å tro at man i denne prisklassen blir avspist med 5.1 kanaler og minimalt med utstyr når prisene på dagens modeller ligger mellom 3.990 og 5.998 kroner. Stort mer feil kan man ikke ta.

Alle testmodellene har nemlig syv innebygde forsterkere, trådløst nettverk og muligheter for å streame musikk trådløst fra smarte enheter til receiveren.

Selv om sistnevnte ikke alltid gir den beste lydkvaliteten skal man ikke undervurdere brukervennlighet, som mange naturlig nok setter høyt.

Hva er vitsen med høydekanaler?


Flere av modellene har i tillegg støtte for Dolby Atmos - det mest velkjente høydekanalsformatet til nå, så er dette viktig for deg må du å med deg detaljene.

Kort fortalt gjør høydekanaler det mulig å plassere lyder og effekter over hodene våre via et dedikert lydspor på Blu-ray-platene.

Høydekanaler gir oss dermed en tredje akse med lyd, som sammen med bredde (stereo) og dybde (surround), gir en mer tredimensjonal lydopplevelse.

Det viktigste for oss er imidlertid evnen til å formidle filmlyd med engasjement og innlevelse: Det skal nemlig være gøy å se på film med et hjemmekinosystem!

Dagens testmodeller er Yamaha RX-V679, Onkyo TX-NR545, Denon AVR-X2200W og Pioneer VSX-93030. Sony ble forøvrig invitert med, men valgte å stå over, mens Marantz ikke har noen modeller i denne prisklassen.

Du får mye for pengene!

Det er fint å konstatere at dagens testmodeller gir deg særdeles mye for pengene.

Men selv om de alle gir deg mye utstyr og generelt flotte lydopplevelser for prisen, er det selvsagt forskjeller, og da kanskje særlig når det gjelder gjengivelse av musikk.

Her er vår rangering:

  • #1. BEST I TEST: Denon AVR-X2200W. Høyt utstyrsnivå, og den totalt sett beste lydopplevelsen - som ligger godt over det vi forventer i prisklassen.
  • #2. Anbefalt produkt: Yamaha RX-V679. Mangler Dolby Atmos, men gir uansett en meget god lydopplevelse.
  • #3. Pioneer VSX-930. Pioneers alternativ er godt utstyrt, og låter slett ikke verst. Den er likevel litt mer anstrengt i klangen og hadde en litt kranglete software.
  • #4. Onkyo TX-NR545. Dermed blir det Onkyo som får lillebrorstempelet i denne runden, uten at den dermed gjør noe spesielt galt. Det er bare det at de andre gjør det litt bedre.

Som du ser over gir hele tre av deltakerne deg høydefunksjonen Dolby Atmos med på kjøpet, og det er bare ett eksempel på at også budsjettklassen begynner å bli svært god utstyrt.

<strong><b>Testen er levert av Jørn Finnerud fra <a target="_blank" href="http:</strong>//joom.ag/wANp">Stereo+</a></b>
Testen er levert av Jørn Finnerud fra Stereo+ Vis mer


Men noen kompromisser er det selvsagt: Materialvalgene er naturlig nok litt enklere enn i prisklassene over. Frontplatene er gjerne av plast og det er ingen luke som skjuler knapper og slikt.

I praksis ser det ut som om budsjettet utelukkende benyttes på innsiden av enhetene, for å gi kunden så mye lyd for pengene som mulig.

I tillegg bør du merke deg at du ikke kan utvide med eksterne effektforsterkere om du skulle ønske mer kraft. Her er du er altså prisgitt de innebygde forsterkerne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer