<strong>HVA BØR DET KOSTE?</strong> Her er noen av verktøyene vi har sett på prisene på. Foto: Produsentene
HVA BØR DET KOSTE? Her er noen av verktøyene vi har sett på prisene på. Foto: ProdusenteneVis mer

Store prisforskjeller på verktøy

Det er MYE å spare på å sjekke pris på verktøy før du handler.

Det snekres i Norge. Terrasser, levegger, gjerder, garasjer, uteboder, badestamper ... Og når vi gjør ting selv, vil vi også ha verktøy selv. Men vet du hva du bør betale? En ting er at det er prisforskjeller mellom ulike merker, men også på samme modell kan variasjonene være store.

Skal du fornye eller oppgradere verktøyparken, er det store penger å spare på å sjekke priser før du handler. Vi har gjort noen enkle nettsøk som mer enn antyder at det virkelig lønner seg å bruke litt tid i forkant av innkjøpene.

Lønner det seg å gjøre det selv? Regn ut med vår smarte kalkulator.

Kan spare flere tusen tilsammen

På tilfeldig valgte produkter finner vi nemlig prisforskjeller som spenner fra noen få tikroninger til mer enn 1.400 kroner. Og det er på enkle søk i databasene hos butikker som har disse produktene til salgs på nett. I tillegg kan du selvsagt sjekke de store varehusene og verktøykjedene som ikke har nettutsalg.

Nedenfor er oversikten over produktene vi har sett på, med modellbetegnelse og lavest/høyest pris i det utvalget vi fant på nett.

Prisforskjeller på verktøy (Priser er inkludert frakt*)
VerktøyModellnavnBilligstButikk DyrestButikk Prisforskjell
SlagborBosch PSB 18 LI-21.479Pixmania.com2.705Tretti.no1.226
SkrutrekkerBlack&Decker HP 146 F4LBK-QW1.484Komplett.no, MPX.no og Tretti.no1.860Flust.no376
LinjelaserBlack&Decker BDL 230S714Flust.no749Jula35
Eksenter-sliperAEG-Powertools Ex 125 ES1.058Tretti.no1.119Verktøy.no61
MultisliperDremel 300MP473Jernia.no, Komplett.no og MPX.no708Tretti.no230
BormaskinBosch PSR 14,4 LI-2 (2)1.260Flust.no1.968Verktøy.no708
GjæresagBosch PCM 8 S2.223Tretti.no3.624Verktøy.no1.401
Priser sjekket i perioden 8-10.6.11 ved hjelp av tjenester som prisjakt.no, prisguiden.no og nettbutikkenes egne sider. DinSide har ikke inngående kjennskap til de ulike nettbutikkene, og kan ikke gå god for leveringsdyktighet og praksis hos de ulike. Varene er ikke nødvendigvis å finne på lager i skrivende stund, men finnes i oppgitt sortiment hos de ulike. *OBS: Frakt vil variere etter hvor du bor, og hvordan du velger å få varen levert/henter selv.


OPPDATERT: Et av produktene viste seg å være konfigurert forskjellig i ulike butikker (manglet batteri og lader). Prisen på dette er nå korrigert. Det er altså et godt tips å være obs på slike tilfeller når du tar dine egne prissammenligninger. Takk til leser som tipset oss!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Riktig verktøy

Starter du med blanke verktøy-ark, kan du få tips her om hvilke fem verktøy som sparer mest tid og ergrelse. De fleste har imidlertid alt for mye verktøy, ifølge eksperter. Skal du rydde opp, får du tipsene til hva du bør beholde i verktøykassen her.

Du kan gjøre utrolig mye med en drill. Her finner du en relativt fersk oversikt over de beste drillene i en stor test. Sag er også et must. Her er den store sag-guiden som viser hva du kan bruke de ulike typene til.

Se også tipsene til hvordan du oppbevarer verktøyet ditt, og hvordan du får ut skruer som har blitt ødelagt