<strong>UHELDIG?</strong> Det kan lønne seg å ha en god innboforsikring. Foto: Colourbox.com
UHELDIG? Det kan lønne seg å ha en god innboforsikring. Foto: Colourbox.com Vis mer

Store prisforskjeller på innboforsikringen

Spar mer enn tusen kroner ved å velge rett.

Publisert
Sist oppdatert

Setter du pris på tingene dine bør du ha innboforsikring. Det kan fort bli dyrt hvis uhellet først er ute og du må kjøpe alt nytt, og i tillegg er forsikringsbeløpene til å leve med.

Likevel er det ingen som liker å betale mer enn nødvendig. DinSide har derfor sjekket prisen hos seks ulike forsikringsselskaper.

Resultatet taler for seg selv. Du kan spare mer enn tusen kroner, eller en tredjedel på å velge det billigste alternativet.

Standard innboforsikring

Tabellen viser hva de ulike selskapene DinSide har vært i kontakt med tar for en standard innboforsikring for en 70 kvadratmeter stor leilighet i Oslo med tre personer i husstanden. (Les mer om hvilke kriterier vi har lagt til grunn nederst i artikkelen.) Vi har sjekket prisen når du bestiller på nett og på telefon.

ForsikringsselskapForsikringPris på nettPris på telefonDifferanse
IfInnbo25233193670
StorebrandInnbo207620760
GjensidigeInnbo253525350
DnB NorInnboMå ha Bruker-id2081-
TrygInnboIkke tilgjengelig2475-
CodanInnboIkke tilgjengelig2500-
Prisene er innhentet 26.08.10. Sentrale punkter som inngår i standard innboforsikring er brann-, tyveri-, vann-, og naturskader. Forsikringssum varierer noe fra selskap til selskap.


Priskalkulator på innboforsikringen finner du hos Finansportalen

If dyrest

DinSide sjekket først pris på nett der hvor dette var mulig, deretter ringte vi opp de ulike forsikringsselskapene på telefon.

Bestiller du hos If via telefon betaler du 54 prosent mer enn hvis du bestiller forsikringen på internett hos Storebrand. Mens de andre forsikringsselskapene ligger nærmere hverandre både på telefon og internett, kommer If dårligst ut begge steder.

If har også det største prisforskjellen på telefon og internettbestilling. Det er hele 27 prosent dyrere å bestille på telefonen enn å bruke tastaturet.

I Gjensidige og Storebrands tilfelle ble det lik pris fordi DinSide sjekket nettpris først, så ringte selskapet. Da kunne selskapene se at vi hadde vært inne og sjekket, og ga da samme pris som på internett. Internettrabatten tilsvarer cirka 5 prosent.

Gjensidige skriver på sine hjemmesider, "selvbetjening skal alltid lønne seg. Derfor får du alltid rabatt på nett". Forsikringsselskapene synes ikke å ha en policy på om informere om nettrabatten hvis du bare ringer.

Derfor bør du alltid sjekke på internett først hvilken pris du kan få. Det sparer du sannsynligvis på.

Enklere å velge forsikringer

Slik kutter du prisen enda mer

Alle forsikringsselskapene DinSide har vært i kontakt med, har ulike former for rabatter. Noen selskap krever medlemskap i organisasjoner de samarbeider med for rabatt, mens andre gir rabatt etter hvor mange forsikringer du har i selskapet.

If opererer med en løsning der du kan opparbeide deg hele 20 prosent rabatt dersom du har seks forsikringer i selskapet. Andre aktører opererer gjerne med en lavere prosent, men da ved kun tre forsikringer i samme selskap.

Boligalarm kan gi rabatt på innboforsikring - men det er ikke sikkert du vil se noe til denne rabatten. Dette fordi en det er begrenset hvor stor rabatt man kan få, og de fleste har i utgangspunktet rabatter fra for eksempel fagorganisasjoner, boligbyggelag eller lignende.

Les også: Så mye rabatt kan du få

Kriteriene som DinSide sjekket etter var følgende:

 • Leilighet i Oslo
 • 26 år
 • 70 kvm
 • Mur/betongbygg
 • FG godkjente dører
 • Ingen tidligere forsikringer i selskapet (ingen rabatt)
 • Ikke røyker
 • Bakkeplan
 • 1.000.000 kroner i forsikringssum
 • Standard innboforsikring
 • Tre beboere i husstanden
 • Bygget i 1996
Merk: DinSide kontaktet selskapene som privatpersoner under denne pristesten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer