Har du en TV med jordet støpsel - og er koblet opp mot kabel-TV - bør du bruke galvanisk skille. Vår lille pristest avdekker store prisforskjeller. Elkjøp og Lefdal kommer svært godt ut i konkurransen mot de rene nettbutikkene. Foto: Per Ervland
Har du en TV med jordet støpsel - og er koblet opp mot kabel-TV - bør du bruke galvanisk skille. Vår lille pristest avdekker store prisforskjeller. Elkjøp og Lefdal kommer svært godt ut i konkurransen mot de rene nettbutikkene. Foto: Per Ervland Vis mer

Store prisforskjeller på galvanisk skille

Enkelte nettbutikker opererer med oppsiktsvekkende høye priser for galvaniske skiller. Elkjøp og Lefdal kommer svært godt ut.

Publisert
Sist oppdatert

Er du tilknyttet kabel-TV? Og har du et TV-apparat med jordet støpsel? Da bør du bruke et såkalt galvanisk skille. Dette fordi overnevnte kombinasjon i verste fall kan gi jordfeil som resulterer i støt- og brannfare.

Derfor påla Post- og teletilsynet elektronikkbransjen allerede den 9. juli 2007 å opplyse kunder som kjøper jordede TV-apparater om at de bør kjøpe og bruke et galvanisk skille.

Dustinhome.no vs datakjeden.no

Et galvanisk skille er et lite og relativt enkelt produkt og nettbutikken dustinhome.no nøyer seg med 49 kroner for produktet Hama 42997. Andre elektronikkbutikker unner seg imidlertid et voldsomt påslag. Verstingen blant dem vi klarte å finne er datakjeden.no, som forlanger hele 188 kroner for det samme produktet.

Det betyr at vi snakker om en prisforskjell på 137 kroner. Eller sagt med andre ord: Prisen hos datakjeden.no er nesten tre ganger så høy (284 prosent) som prisen hos dustinhome.no.

Les også: Trenger DU galvanisk skille?

Komplett.no vs Elkjøp

Hama 42997 selges hos en rekke aktører. I Elkjøps og Lefdals nettbutikker slipper du unna med 138 kroner. Hos datakjeden.no må du punge ut med 307 kroner.
Hama 42997 selges hos en rekke aktører. I Elkjøps og Lefdals nettbutikker slipper du unna med 138 kroner. Hos datakjeden.no må du punge ut med 307 kroner. Vis mer


Også komplett.no og mpx.no er blant de dyrere aktørene. De to nettbutikkene, som forøvrig har samme eier, forlanger 149 kroner for en Hama 42997. Det betyr at disse nettbutikkene er dyrere enn de fysiske butikkjedene Elkjøp og Lefdal (som forøvrig også har samme eier). Elkjøp og Lefdal nøyer seg med 119 kroner for samme produkt og er dermed omkring 20 prosent billigere enn komplett.no og mpx.no.

Og ikke nok med det. Hvis du skulle velge å kjøpe produktet i Elkjøps eller Lefdals nettbutikker, slipper du unna med bare 19 kroner i fraktomkostninger. Det betyr at sluttsummen inkludert frakt ender opp på beskjedne 138 kroner. Komplett.no og mpx.no forlanger imidlertid hele 112 kroner i frakt, noe som betyr at du vil ende opp med å betale 261 kroner - nesten dobbelt så mye som om du velger å bruke Elkjøps eller Lefdals nettbutikker.

Frakt en viktig faktor

Hva med deg?

Bruker du galvanisk skille? (Avsluttet)
Nei (har kabel-TV)(38%) 667
Nei (har ikke kabel-TV)(34%) 590
Ja (har kabel-TV)(21%) 368
Vet ikke(4%) 76
Ja (har ikke kabel-TV)(2%) 37
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Hva så med dustinhome.no, som ved første øyekast fremstår som en suveren prisvinner? Nok en gang viser det seg at man aldri bør handle i nettbutikkene uten først å sjekke fraktkostnadene. Dustinhome nøyer seg riktignok med 99 kroner i frakt, noe som er rimeligere enn komplett.no og mpx.no. Likevel ender sluttsummen inklusive frakt på 148 kroner. Noe som er 10 kroner mer enn i Elkjøps og Lefdals nettbutikker.

Datakjeden.no var altså den dyreste aktøren allerede ved første øyekast, med 188 kroner. I tillegg opererer nettbutikken med en fraktkostnad på hele 119 kroner. Dermed blir sluttsummen hele 307 kroner.

Netonnet.no vs deal.no

Det finnes flere ulike varianter av galvaniske skiller. Samtidig tyder bilder på at flere nettbutikker selger identiske produkter under ulike navn.
Det finnes flere ulike varianter av galvaniske skiller. Samtidig tyder bilder på at flere nettbutikker selger identiske produkter under ulike navn. Vis mer


Til nå har vi utelukkende konsentrert oss om aktørene som forhandler produktet Hama 42997. I tillegg fant vi en rekke butikker som forhandler andre galvaniske skiller. Butikkene opererer med en rekke ulike produktnavn, men bildene tyder på at det i svært mange av tilfellene i praksis er det samme produktet vi snakker om.

Netonnet.no, som har valgt å kalle sitt produkt HQ, har valgt å nøye seg med 89 kroner og fremstår derfor ved første øyekast som den rimeligste aktøren. I den andre enden av skalaen finner vi deal.no, som har valgt å kalle produktet TS og som forlanger 245 kroner - nesten tre ganger så mye som netonnet.no.

Deal.no forlanger også 100 kroner i fraktomkostninger, noe som gir en sluttsum på hele 345 kroner. Netonnet.no har en litt lavere frakt - 79 kroner - noe som gir en sluttsum på bare 168 kroner.

Multicom.no vs netonnet.no

Denne varianten selges hos Clas Ohlson.
Denne varianten selges hos Clas Ohlson. Vis mer


Og her kommer nok et eksempel på at fraktkomkostninger er vesentlig når vi snakker om relativt rimelige produkter. Selv om nettbutikken multicom.no i utgangspunktet er litt dyrere (99 kr) enn nevnte netonnet.no (89 kr), så mer enn oppveies dette av langt lavere fraktkostnader hos Multicom (39 vs 79 kroner). Dermed blir også Multicom-sluttsummen så lav som 138 kroner.

Billigst: 92 kroner

Multicom.no tilbyr forøvrig også en modell som kalles Sandberg. Denne koster kun 53 kroner, noe som sammen med moderate fraktkostnader (39 kroner) innebærer at kunden slipper unna med 92 kroner. Dette er den laveste sluttsummen vi klarte å finne i vår jakt på galvaniske skiller.

Vi understreker at DinSide.no ikke har testet kvaliteten på noen av de galvaniske skillene. Bildene hos de ulike nettbutikkene tilsier imidlertid at svært mange av skillene - ulike navn til tross - er laget av samme produsent.

Er du blant dem som fortsatt er usikker på om du trenger et galvanisk skille? Vi kommer tilbake med svaret i en egen artikkel.

Der det er valgmuligheter, har vi valgt rimeligste fraktmetode. Priser og fraktkostnader ble innhentet den 16. april 2010.
Der det er valgmuligheter, har vi valgt rimeligste fraktmetode. Priser og fraktkostnader ble innhentet den 16. april 2010. Vis mer


Les også:

 • Trenger DU galvanisk skille?
 • Prissjokk på flat-TV
 • Her finner du de billigste flat-TVene
 • Fraktkostnader: Elektronikk-nettbutikker

 • 1: Enorme forskjeller
 • 2: Vanskelige å finne
 • 3: Her slipper du dem
 • Huskeliste før TV-kjøpet
 • Vi knuser TV-mytene
 • Disse butikkene tilbyr åpent kjøp
 • Irriterende lokketilbud
 • Har du rett til å åpne pakken?
 • CDon brøt Angrerettloven
 • Pixmania: Skurk eller engel?
 • Blu-ray: Hvorfor er de så dyre?
 • Blu-ray vs DVD: Store prisforskjeller
 • De aller billigste PC-skjermene
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer