Stollek på Trafalgar Square

DinSide (London): Den britiske designeren Tom Dixon plasserte sitt siste design midt på Trafalgar Square - og inviterte torsdag til en gigantisk stollek. Premien? Din egen designerstol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Køen for å være med i Dixons stollek snirklet seg rundt flere av fontenene på Trafalgar Square.
Køen for å være med i Dixons stollek snirklet seg rundt flere av fontenene på Trafalgar Square. Vis mer

Stollek på Trafalgar Square

  1. Klar - ferdig - grabb


Tilgjengelig

Denne uken delte Tom Dixon, en av de mest fremadstormende britiske møbeldesignerne, ut 500 gratis stoler på Trafalgar Square. At design burde være tilgjengelig for flere, var tanken bak det gigantiske pr-stuntet.

Om man burde rapportere fra PR-stunt kan diskuteres. Men siden gratis er gøy, var vi selvfølgelig på plass.

Her kan du se bilder fra stolleken

image: Stollek på Trafalgar Square


100 prosent gratis

Med seg på laget hadde Dixon EPS packaging group, fagforeningen for alle som jobber med å forme ulike typer EPS, og 100% East, en av de ulike produkt- og møbelmessene som ble holdt under London Design Festival. Det var EPS packaging group som finansierte utvikling og produksjon av de 500 stolene. EPS står for expanded polystyrene, et isoporlignende materiale som blant annet er brukt til matemballasje, og var også det materialet Dixons stoler var laget av.

- EPS er et utrolig lett materiale, som er enkelt å forme. Det å lage en stol i isopor har gitt meg muligheten til å oppfylle min ambisjon om å gjøre design tilgjengelig for alle - bokstavelig talt - ved å gi hundrevis av stoler til Londonere, no chains attached, 100 prosent gratis, sier Dixon.

image: Stollek på Trafalgar Square


Ikke bare imponert

- There is no such thing as a free lunch, sier Cat Ramasut. Hun sitter på sin nyvunne, hvite stol og tekster en takk til den som fortalte henne om stolleken. Nå må hun ut med et par glass som takk for tipset.

Ramasut er likevel veldig fornøyd med sin nye stol, som skal få plass i et hjørne i stuen hennes. - Den kan absolutt ikke stå ut i rommet. Ja, det er en Dixon, men den ser jo ut som et urinal bakfra! ler hun.

Hun var ikke den eneste som fikk med seg en stol hjem fra Trafalgar Square torsdag. Flere hundre andre fornøyde Londonere, og noen turister, fikk fatt i en stol.

Se bilder fra den store stolleken.

Les også:

Rosemalt stormønstring i London
Kjøp dyr & deilig design med god samvittighet
VIP på Vinderen: Lommebokvennlig design
Test deg selv: Ser du forskjell på luksus og lavpris?

Les mer om Tom Dixon