Stol på farger i 2005

2005 har ikke kommet lenger enn drøyt midten av februar, men opptil flere av Nord-Europas viktigste møbel- og interiørmesser har allerede sagt sitt. Denne uken har vi sett på Stockholm Furniture Fair, og her gir vi deg det beste fra de beste.

Stol på farger i 2005

  1. Myke vegger og stramme stoler


Det har vært en travel vinter for design- og interiørbransjen. Fra møbelmessen i Milano og designmessen Formex i Stockholm i slutten av januar til møbelmessen i Stockholm forrige helg har det gått slag i slag.

TRYKK HER FOR Å GÅ RETT TIL BILDESPESIALEN.

Stramt og mykt

Stockholm Furniture Fair er den foreløpig siste perlen på møbelmessesnoren. I tillegg til å være vertskap for nordens største belysningsmesse, var det mye annet behagelig å hvile øynene på.

I utstillingen "soft walls", eller myke vegger, som det heter på godt norsk, tok den svenske designeren og tekstilkunstneren Synnöve Mork for seg hvordan man kan bruke tekstiler eller andre myke materialer til å dele rom - og de forskjellige lyd & lys-isolerende egenskapene til forskjellige typer materialer.

I tillegg til å presentere en rekke produsenter hadde utstillingen som formål å inspirere til nye anvendelsesområder av tekstiler i innredning.

Om veggene blir mykere, strammes møblene opp i formen. Stilrent, uten å bli for nøkternt, ble en rekke stoler og sofaer presentert: Og enten de var prototyper som håpefullt søker produsenter eller gamle klassikere var de fleste stramme i linjene og faste i fisken - herlig fritt for dilldall, dusker og sløyfer.

TRYKK HER FOR Å SE BILDESPESIALEN FRA STOCKHOLM FURNITURE FAIR.

Æresgjester

Verdt å merke seg var også den franske designduoen Ronan og Erwan Bouroullec. De to unge brødrene har samarbeidet siden 1999, og har en merittliste få forunt: De har blant annet blitt tildelt New Designer Awards på International Furniture Fair i New York, Creator of the Year fra Salon du Meuble i Paris, og Designer of the Year-tittelen av Elle Decoration i Japan.

Brødrene har satt sin signatur på et bredt spekter av produkter; fra møbler, porselensserviser, lamper og vaser - til innredning av butikker og design av et flytende hus - og de har samarbeidet med en rekke kjente selskaper: Cappellini, Vitra, Issey Miyake, Tarkett og Habitat.

Les mer:

Her finner du våre artikler og bildespesialer fra Gave- og Interiørmessen på Lillestrøm 2005:

  • Humoristisk plæstikk: Interiørtrender for 2005.
  • Herlig og harry fra Gave- og Interiørmessen.
  • Design for barnerommet.
  • - og fra Formex i Stockholm i Januar:

  • Svensk stormønstring.