Stå imot sleipe selgere

Stå imot aggressive salgsmetoder, og hold hodet kaldt hvis du skal kjøpe timeshareleilighet.

Det brukes ofte sleipe metoder for å selge timeshare eller tidsparter i Syden. Kanskje blir du oppsøkt på stranden og tilbudt et gratis skrapelodd. Du vinner premien, som er et gratis opphold i en timeshare-leilighet. Reisen må du betale selv.

Men for å få premien, må du bli med selgeren til salgsstedet. Og så starter argumentasjonen som ofte ender med at kjøpere skriver under på kontrakter de ikke ville signert under andre omstendigheter.

Gode råd

For å unngå å gå i de klassiske timeshare-fellene, bør du følge disse rådene:

  • Skriv aldri under på en kjøpekontrakt på timeshare-leilighet mens du er i Syden. Snakk med Forbrukerrådet eller en advokat i Norge før du undertegner.

  • Vurder om du vil feriere på samme tid og samme sted i årene som kommer. Det gis ofte overdrevne forestillinger om byttemuligheter og mulighetene for videresalg av andelen.

  • Ikke gå med på å betale forskudd. Gi heller ikke fullmakt til selgeren til å overføre penger fra din bankkonto.

  • Kjøp aldri andel i et usett ferieanlegg. Først når du har sett komplekset, kan du vurdere pris og andre vilkår. Er ikke byggearbeidene påbegynt, må du være ekstra på vakt. Undersøk hvilken sikkerhet du har for innbetalt andel dersom anlegget ikke blir ferdig, eller hvis det blir forsinket.

  • Dersom kontrakten oppgir en bytteorganisasjon, sjekk om tilbudet er reelt ved å kontakte bytteorganisasjonen. Sjekk om oppgitte rabattordninger eksisterer.

  • Undersøk hva kontrakten sier om angrerett.

  • Det er ulovlig å kreve at du skal betale noe før angrefristen har utløpt. Du kan også nekte å betale depositum i denne perioden.

Artikkelen fortsetter under annonsen