Her er butterfly birds på Malm seng og kommode.  Foto: Thisismykea.com
Her er butterfly birds på Malm seng og kommode. Foto: Thisismykea.comVis mer

Sprit opp Ikea-møblene

Mykea gir Ikea-møblene det lille ekstra.

De fleste vi kjenner både elsker og hater Ikea på en gang. Elsker dem for de form, funksjon og rimelige priser. Hater dem fordi naboen, vennene og kollegaene har prikk like møbler. Og jommen har de ikke antikkhvite, kamskjell- eller bomullsfargete vegger på soverommet, de også. Hvordan unngår man at alt blir likt?

Vi har tidligere skrevet om kreative løsninger for å hacke Ikea-møblene, som krever et minste minimum av verktøy, og latt oss inspirere av Unikea-møblene, som er en langt mer avansert form for å frekke opp de flatpakkete møblene.

Les også: Slik overlever du Ikea-turen

Det som er så fint med Mykea, er at det ikke krever hverken sag, hammer eller skrutrekker. Ved hjelp av folier kan du forvandle enkle hvite, trefargete eller brunsvarte Ikea-møbler til fargerike små kunstverk nesten ingen har maken til. Som for eksempel Malm-sengen og kommoden du ser på bildet over.

Se flere bilder i bildespesialen lenger ned i artikkelen.

Hele operasjonen er såre enkel: Du går inn på Mykeas nettsider og finner møbelet ditt.


Så velger du design, og bestiller på nettbutikken. Og ja, de leverer til Norge! Når du så har fått designet, må folien på. Det du trenger for å feste folien har du sannsynligvis allerede: oppvaskmiddel, en spruteflaske og en nal eller stekespade i plast eller silikon - som du kan stryke ut folien med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og voilà: Et Ikea-møbel som skiller seg litt ut.

Foreløpig er det kun noen møbler tilgjengelig; Malm seng og kommode, Billy bokhylle, Expedit bokhylle og salongbord, Lack bord og Pax garderobe. Men finner du ikke ditt møbel i hovedsortimentet, kan du sende inn ønsker, så kanskje ditt favorittmøbel blir det neste som kan pimpes?

Prisen på foliene koster fra 12 euro for de minste (til Lack salongbord). Frakt kommer i tillegg.

Så fint kan det bli:

Ikke bare flatt: Dette designet, butterfly birds, står ut og lager en fin effekt. Foto: Myikea
Her er butterfly birds på Malm seng og kommode. Foto: Thisismykea.com
Først velger du design: Foto: Thisismykea.com
Og så kan du se hvordan det vil se ut på ulike møbler, for eksempel Malm kommode ... Foto: Thisismykea.com
.. eller en Expedit bokhylle. Ikke alle motivene er tilpasset alle møblene ennå. Men du kan alltids sende inn ønsker. Foto: Thisismykea.com
Du kan også laste opp ditt eget foto, og få tilpasset ulike møbler. Foto: Thisismykea.com
Fin til tenåringsrommet? Foto: Thisismykea.com
Slik gjør du: Trinn for trinn. Foto: Thisismykea.com
Når du har bestilt og montert, kan du sende skrytebilde av hvor fint det ble .. her er et bilde en fornøyd kunde har sendt inn. Foto: Thisismykea.com
Cool Chrome design på Lack-bord, pris: 17 euro. Foto: Mykea
New Rainbow-design, til to Malmkommoder med tre skuffer. Pris: 50 euro. Til sammenligning koster en fire-skuffskomomode 32 euro, en med fier store skuffer og to små 40 euro, mens en enkelt skuff koster 25 euro. Foto: Mykea


Tjen penger på Mykea

Liker du ikke grafikken på Mykea? Eller har du ikke lyst til å laste ned nok et masseprodusert design for å gjøre møblene dine individuelle? Dersom du ikke finner et design du har lyst til å bruke, kan du laste opp ditt eget. Du kan også overføre bilder til skreddersydde folier som passer akkurat til ditt møbel.

Skreddersy panelovn: La ditt bilde varme stuen i år

Dersom du laster opp grafikk, kan du også gjøre denne nedlastbar for andre. Og da kan du faktisk tjene penger på siten! Hver gang noen laster ned ditt design, vil du få en andel av inntektene.