I april slipper du å gå via mobilen for å høre Spotify i stua. Foto: Produsenten/DinSide
I april slipper du å gå via mobilen for å høre Spotify i stua. Foto: Produsenten/DinSideVis mer

Spotify integrert i Onkyo

Spotify fortsetter å erobre verden, og nå har de fått en japansk gigant med på laget.

Musikktjenesten Spotify, der du streamer musikken i stedet for å kjøpe den, har blitt voldsomt populær - både i Norge og flere andre land.

Det er likevel mange som synes det er litt tungvint å gå veien via en datamaskin, et Squeezebox-produkt, eller en mobiltelefon for å nyte musikken på stereoanlegget i stua.

Og det er selvsagt med denne kundegruppen i tankene, at Spotify har innledet et samarbeid med Onkyo. Alt du trenger nå er altså å betale for Spotify Premium (99 kroner i måneden for ubegrenset tilgang på musikk) og å koble receiveren din til nettet.

Surroundguide for dummies: Slik får du bedre TV-lyd

Først på receiverne

I følge Spotifys nettsider skal funksjonen komme på samtlige nettverksreceivere fra Onkyo som lanseres i år, altså på alle 2011-modellene. (Det ser altså IKKE ut til at det blir mulig å oppgradere fjorårets modeller, men dette har vi ikke fått bekreftet foreløpig.)

Musikkvaliteten blir forøvrig som vanlig fra Spotify Premium, altså 320 kbps.

Men hva med brukervennlighetheten? Det blir interessant å se hvor enkelt det er å betjene Spotify-listene via receiveren. Det vi vet så langt er at Spotifys menybilder vil bli vist på TV-en du har koblet receiveren din til. I følge Spotify skal du få tilgang til dine egne spillelister, i tillegg til nyheter og anbefalte lister. Det skal også være mulig å søke etter artist, albumtittel og låter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvorvidt denne informasjonen også blir tilgjengelig i LCD-displayet på receiveren sies det imidlertid ikke noe om. Vi tipper også at egne iPhone/iPad eller Android-applikasjoner vil komme deg til hjelp her, og blir løsningen like elegant som på SqueezePad har Onkyo-eierne mye å glede seg til.

Foreløpig er det kun modellen Onkyo NX-NR609 som er bekreftet, men nye modeller skal legges ut på Onkyos nettsider etterhvert som de blir tilgjengelig.

Onkyo TX-NR609 er forøvrig en oppdatert versjon av folkemodellen 608, en receiver våre venner i bladet Hjemmekino likte så godt at de trakk den fram som en av fjorårets beste receiverkjøp til under 5.000 kroner.

Se også: En helstøpt hjemmekinoløsning fra Harman

PS: 609 skal komme i butikkene i slutten av april, og mens den i USA er prissatt til 599 dollar, ser den ut til å starte på rundt 5.300 kroner her til lands.

Kilde: Spotify