Årets norske Biltema-katalog er trykket i et opplag på hele 1,8 millioner og inneholder 900 produktnyheter. Vi har gjennomgått nyhetene og tar for oss dem som i våre øyne fremstår som spesielt interessante. Foto: Per Ervland
Årets norske Biltema-katalog er trykket i et opplag på hele 1,8 millioner og inneholder 900 produktnyheter. Vi har gjennomgått nyhetene og tar for oss dem som i våre øyne fremstår som spesielt interessante. Foto: Per ErvlandVis mer

Spennende nyheter fra Biltema - del 1

Biltema-katalogen for høsten og vinteren 2010-2011 kan friste med hele 900 nyheter. Vi har kikket på noen av dem.

I likhet med Ikea-katalogen, har Biltema-katalogen fått en sterk posisjon i mange norske hjem. Som katalogene fra de svenske konkurrentene Clas Ohlson og Jula, kan Biltema-katalogen skilte med et meget stort og variert vareutvalg, ofte med meget konkurransedyktige priser.

Minst like interessant - sett med manges øyne - er at disse katalogene samtidig er en potensiell kilde for voksenopplæring. Takket være presise beskrivelser av titusenvis av produkter, har hobbyhåndverkeren muligheten til å tilegne seg kunnskap som tidligere var forbeholdt spesialistene. Samtidig erfarer mange at lesing av disse katalogene gir gode ideer om hvordan man kan løse hverdagslige og håndverksmessige utfordringer.

Har du ikke fått den? Nå kan du laste ned på iPhone. Vi har testet appen.

1,8 millioner i opplag

Spennende nyheter fra Biltema - del 1


Årets norske Biltema-katalog er trykket i et opplag på hele 1,8 millioner. Mens den forrige katalogen - vår og sommer 2010 - inneholdt 1.100 nyheter, har imidlertid Biltema denne gangen nøyd seg med 900 nye artikler.

Men også 900 produkter er mye og vi har derfor ingen ambisjoner om å omtale samtlige. I stedet tar vi gjennom to artikler en sveip innom en del produkter som i våre øyne fremstår som spesielt rimelige, nyttige, interessante eller sære.

Scooterdress og fjernstyrt underholdning

Jobber du i barnehage? Er du tømrer? Bonde? Eller har du en annen type jobb som innebærer at du vil komme til å tilbringe mye tid ute kommende vinter? Da kan kanskje den nye scooterdressen (599 kr) være interessant. Biltema påstår i hvert fall at denne er både vind- og vannavvisende, varm, slitesterk, pustende og refleksmerket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spennende nyheter fra Biltema - del 1


Eller er du glad i å leke. Da bør du bite deg merke i det nye laserpistol-settet (399). Dette består av to pistoler og to hodesett som skal gjøre det mulig å leke indianer og cowboy på en helt ny måte.

For ikke å snakke om alle de nye, fjernstyrte lekene, deriblant et F/A-18 Hornet (269), to helikoptre (249 og 299), en speedbåt (299) og en såkalt snurrebil (119). Sistnevnte skal bland annet kunne rotere 360 grader og ta salto.

Vi bet oss også merke i at Biltema nå lanserer en tilbehørspakke for Nintendo DS Lite (149) og et såkalt Fitness Set (399) for Wii, bestående av antisklimatte, sokker, sportsveske, silikonfutteral, batteri og lader.

Jakt og andre utendørsaktiviteter

Spennende nyheter fra Biltema - del 1


Biltema har de siste årene satset tungt på utstyr rettet mot ulike utendørsaktiviteter. Og i årets katalog har det blant annet dukket opp flere produkter rettet mot jegere, deriblant en prisgunstig geværkoffert i aluminium (449 kroner). Merk forøvrig at polstrede geværkofferter også kan brukes til transport av skjøre gjenstander. I tillegg kommer blant annet en patronholder (69,90), galvaniserte slaktekroker (19,90 for 2), viltgalge (59,90) og klikkpatron (89,90 for 2).

Er du glad i å være ute, kan du legge merke til bålkurven (229), havfiskesettet (529), teleskophaspelsettet (99,90) og kanotrallen (299). Og hvis du først skal ut i kano, så kan du jo også kikke nærmere på den flytende lommelykten (129), regnponchoen (32,90) og den vanntette laptopvesken (349).

For barn og småbarnsforeldre

Det er kanskje ikke så mange som forbinder Biltema med barn. Men det begynner faktisk etter hvert å bli en del en del produkter i Biltema-katalogen som småbarnsforeldre har grunn til å legge merke til. Blant årets nyheter er - i tillegg til overnevnte fjernstyrte leker - to nattlamper for barn (24,90) og barneplaster (14,90). Og skal du feire barnebursdager kan du legge merke til cellofan-rullen (9,90), gavepapirene (9,90), gavebåndene (12,90), papirdukene (19,90 og 59,90) og sugerørene. Sistnevnte inneholder 200 sugerør og koster 9,90 kroner - noe som innebærer en stykkpris på 4,95 øre.

Grovsuger og vakuumposer

Spennende nyheter fra Biltema - del 1


Den som følger godt med på utvalget til det svenske trekløveret Biltema, Clas og Jula, oppdager i blant overraskende huller i sortimentet. I sammenheng med den nye katalogen har flere slike huller nå blitt tettet. For eksempel kan Biltema nå omsider tilby en våtstøvsuger (569) og vakuumposer (39,90 til 179). Sistnevnte kobles til støvsuger og sørger for svært plasseffektiv oppbevaring av klær, sengetøy og lignende. Legg også merke til at Biltemas vakuumpose-varianter - som så ofte ellers - fremstår som rimeligere enn tilsvarende produkter hos Clas Ohlson.

Fuktmålere og skopuss

Biltema har inntil nå også manglet fuktmålere og skopusseutstyr. Men nå er disse produktene på plass - og det til gangs. Biltema introduserer nå to ulike fuktmålere, og det til meget lave priser, henholdsvis 99,90 og 149 kroner.

Sko-elskere kan glede seg over skokrem (14,90), lærfett (14,90), skopussesvamp (11,90) og semsketbørste (14,90) - også her snakker vi om meget konkurransedyktige priser. Katalogen inneholder nå også omsider ordinære lysrør-armaturer (199 og 299), som attpå til er tilpasset den nye lysrørstandarden T5.

Fuktmåler er et smart verktøy i jakten på ny bolig: Her er fem dingser som gjør deg til proff på visning.

Mer MC-utstyr

Spennende nyheter fra Biltema - del 1


Som navnet tilsier, var Biltema opprinnelig fokusert på bilrelaterte produkter. I dag er kjedens navn i praksis misvisende. Bil- og MC-relaterte artikler utgjør nå bare 35 prosent av katalogen, nærmere bestemt 165 av 472 produktsider. Det betyr overhodet ikke at Biltema har gitt opp sin tradisjonelle kjernevirksomhet. Den nye katalogen inneholder blant annet flere MC-nyheter, deriblant en såkalt systemhjelm (699) med mulighet for å åpne fremre halvdel, en hjelmveske (79,90), forskjermer for supermotard- (99,90) og cross-sykler (129) samt leddete knebeskyttere (299).

Taklast, skiboks og lastgitter

På bilsiden bet vi oss først og fremst merke i at Biltema nå har satset tungt på ulike taklast-løsninger. Blant annet introduseres to nye lastholdere av henholdsvis universal- (199) og takskinne-typen (299). I tillegg kommer låsbare skiholdere (429) og surfebrettholdere (99,90). Også en liten - og ikke spesielt elegant - mini-takboks er merket med det oransje "Ny"-merket, til tross for at den også er å finne i sommerkatalogen. Forklaringen er sannsynligvis at prisen er senket - forståelig nok med tanke på boksens design (fra 1.599 til 1.499). Legg også merke til at Biltema nå kan tilby et nytt og meget rimelig hunde- og lastgitter (199). Dette kommer imidlertid først i oktober.

Aeroviskere for alle

Spennende nyheter fra Biltema - del 1


Også tre nye bilstereoer (599 til 1.099) og tre nye batteriladere (149 til 599) er på plass. Og, ikke minst, aeroviskere - eller "homogene, flate viskerblad med innebygd spoiler" som de kalles i katalogen. Disse følges av et universaladapter som sørger for at de skal kunne festes på ordinære vindusviskerarmer. Lengder fra 16 til 28 tommer og pris 89,90 og 99,90.

Oljer

Biltema satser også videre på alle mulige slags oljer og introduserer nå 15W-40-olje for innenbords dieselmotorer (89,90 og 299), 10W-30-olje for utenbords firetakts bensinmotorer (89,90 og 299) og vegetabilsk bio-olje for motorsag (44,90 og 159). Legg også merke til den smarte kombikannen (139) med 2,5-liters tank for olje og 6,0-liters tank for drivstoff. Og den oljeabsorberende puten (69,90). Denne skal ifølge Biltema suge opp olje uten å samtidig suge opp vann og fremstår derfor som et genialt produkt for å rydde opp etter seg når man har griset med olje.

Følg med, om kort tid kommer del 2 av denne artikkelen. Da vil vi blant annet kikke nærmere på noen spesielt smarte og spesielt sære Biltema-nyheter.

Her kan du se fjorårets nyheter:

  • Biltema-katalogen høsten 2009
  • Clas Ohlson-katalogen høsten 2009
  • Jula-katalogen høsten 2009
  • De norske er dyrest