Spennende nettbutikk på vei

Komplett og Jernia lover at nye jernia.no vil være på luften før jul. Men foreløpig holder de kortene relativt tett til brystet.

Jernia og Komplett vil lansere nettbutikken jernia.no før jul. Den nye nettbutikken vil utfordre det svenske trekløveret Biltema, Clas Ohlson og Jula, hvorav de to sistnevnte allerede har nettbutikker. Foto: Jogrim Aabakken
Jernia og Komplett vil lansere nettbutikken jernia.no før jul. Den nye nettbutikken vil utfordre det svenske trekløveret Biltema, Clas Ohlson og Jula, hvorav de to sistnevnte allerede har nettbutikker. Foto: Jogrim Aabakken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jernia etablerte seg allerede i 1968 og har i dag hele 165 butikker rundt om i landet. Jernia fører i dag blant annet hus- og hageprodukter, verktøy, tradisjonelle jernvarer, maling og kjøkkenutstyr.

Mange av Jernias produkter ligger allerede ute på nett, men foreløpig må kjedens kunder oppsøke en av Jernia-butikkene for å få kjøpt dem.

Samarbeid med Komplett

Men det skal det snart bli slutt på. I en pressemelding loves det at jernia.no vil bli en fullverdig nettbutikk før 2010 er omme. Og Jernia har fått med seg en tung aktør på laget. Netthandel-veteranen Komplett ASA vil nemlig eie 51 prosent av jernia.no, mens Jernia AS vil nøye seg med 49 prosent.

Les også: Nå får Clas Ohlson konkurranse på nett

Nesten 100.000 produkter

Etableringen av jernia.no som nettbutikk er spennende av mange årsaker. For det første har kjeden potensial for å tilby et voldsomt vareutvalg. Ifølge administrerende direktør Espen Braathen tilbyr de største Jernia-butikkene i dag hele 40.000 artikler. Og ikke nok med det - Jernia opplyser at selskapet gjennom sine leverandører har tilgang på nesten 100.000 artikler.

Mye er uklart

Hva med deg?

Hvilke forventninger har du til jernia.no? (Avsluttet)
Gleder meg - vil garantert til å handle der(52%) 470
Blir spennende - men jeg er skeptisk(26%) 234
Tror ikke jernia.no er noe for meg(22%) 194
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Dessverre vil verken Jernia eller Komplett foreløpig avsløre særlig mye om hvilket sortiment som vil bli tilgjengelig på jernia.no. Den manglende åpenheten har sin bakgrunn i at Komplett ASA er et børsnotert selskap, noe som innebærer strenge regler for distribusjon av børssensitiv informasjon.

Vi klarte derfor ikke å få særlig mye ut av Espen Braathen. Men noe kan vi fortelle, blant annet at det er sikkert at Jernia ikke vil legge hele sitt produktspekter ut på jernia.no. Braathen vil ikke fortelle hvilke varegrupper som vil bli å finne på jernia.no. Det eneste som er sikkert er at maling og andre kjemiske produkter ikke vil bli å finne i nettbutikken. Braathen vil foreløpig heller ikke avsløre om jernia.no vil opprette en hent-i-butikk-ordning alá elkjop.no og lefdal.com, eller om jernia.no vil satse på ett eller flere hentelagre, slik komplett.no har valgt å gjøre.

Møter tøff svensk konkurranse

Komplett.no har vært en suksess og ble den overlegne vinneren i DinSides uhøytidelige avstemming over beste, norske elektro-nettbutikk. Komplett ASA vil eie 51 prosent av nettbutikken jernia.no. Foto: komplett.no
Komplett.no har vært en suksess og ble den overlegne vinneren i DinSides uhøytidelige avstemming over beste, norske elektro-nettbutikk. Komplett ASA vil eie 51 prosent av nettbutikken jernia.no. Foto: komplett.no Vis mer


Et annet spennende aspekt ved nyetableringen, er jernia.no vil utfordre nettbutikkene clasohlson.no og jula.no. Disse kjedene tilbyr nemlig mange av de samme varene som Jernia.

Det som er minst like interessant, er at jernia.no - når nettbutikken er etablert - i større grad enn i dag vil måtte regne med at potensielle kunder holder kjedens priser opp mot Biltema, Clas Ohlson og Jula. De tre svenske kjedene er kjent for svært konkurransedyktige priser. Skal jernia.no ha noen som helst mulighet til å kopiere suksessen komplett.no, vil det høyst sannsynlig være avgjørende at jernia.no-prisene tåler sammenligning med prisene det svenske trekløveret opererer med.

Hvor handler du helst verktøy? Clas Ohlson, Biltema eller Jula?

Ikke så altfor galt

En kjapp og helt uhøytidlig prissammenligning på enkelte Bosch-produkter, tyder på at prisene på dagens jernia.no ikke er altfor gale.

For eksempel er jernia.no rimeligere enn Jula på krysslaseren PCL 20 med stativ (1.399 vs 1.449 kr) og rimeligere enn Clas Ohlson på det roto-laseren PLL 360 (1.499 vs 1.599 kr).

På den annen side forlanger Jernia 499 kroner for laservateret PLL 5, mot 449 kroner hos jula.no og 399 kroner hos clasohlson.no.

Jernia er også dyrere enn Jula på slagdrillen PSB 850-2RE CT (1.499 vs 1.399 kr) og dyrere enn Clas Ohlson på borhammeren Uneo 14,4V (1.499 vs 1.398 kr) og multiverktøyet PMF 180 E (1.099 vs 998 kr).

Vi vil komme tilbake med en ordentlig pristest når nye jernia.no lanseres.

Les også:

 • Nettbokhandlene: Haugenbok.no mest populær
 • Film-nettbutikkene: CDon.com mest populær
 • Elektronikk-nettbutikkene: Komplett.no mest populær
 • Byggevarekjedene: Byggmakker mest populær
 • Har du rett til å åpne pakken?
 • Angrerett også når du henter selv
 • Angrerett: Ikke når du betaler i butikk
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer