Spennende fra PSB og Jamo

Lyst på nye høyttalere til stua?

Den nye Image-serien fra kanadiske PSB Foto: Produsenten
Den nye Image-serien fra kanadiske PSB Foto: Produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du lei av papplyden som siver ut av de minimale høyttalerne den slanke TV-en din er utstyrt med? Da er det på tide å oppgradere utstyret. I stedet for å la deg blende av det enorme utvalget av komplette anlegg eller separate komponenter, er det bare å ta utfordringen på strak arm.

Vårt råd er egentlig ganske enkelt: Finn ut hvor mye penger du skal bruke, les så tester om de ulike produktene på forhånd, og ta deg til slutt tid til å høre på flere ulike alternativer før du kjøper - og da bør du også ta med deg en CD eller Blu-ray plate du kjenner lydbildet til fra før.

Jada, det kan være tidkrevende, men vi tror også at du vil bli langt mer fornøyd med resultatet enn om du kaster deg over et kupptilbud i den første og beste butikken.

Bransjetreff med nyhetsverdi

Det er alltid gøy å snike seg med på hifi-nerdenes bransjetreff, så når Interconnect inviterte til høyttalerdager med nyheter fra blant annet Vienna Acoustics, så var vi strengt tatt ikke så vonde å be. I denne runden tar vi imidlertid for oss to alternativer i den mer lommebokvennlige prisklassen, nemlig PSB og Jamo.

PSB

er et kanadisk høyttalermerke som leverer høyttalere i flere ulike prisklasser og størrelser, og foran alle de utstilte modellene møtte vi også sjefen selv:

- Image-serien er nok den vi har solgt mest av, sier Paul Barton fra PSB til DinSide, og det har selvsagt en sammenheng med at du her får mye for pengene, enten du nå vil ha stereo eller hjemmekinolyd.

- Den forrige Image-serien gjorde det så bra at den var omtrent uendret i 10 år, men nå er altså hele serien fornyet, fortsetter Barton, vel vitende om at flere anmeldere allerede har gitt de nye modellene gode skussmål.

Lyd og bilde kåret f.eks. nylig Image T6, til det beste kjøpet i en sammenligning med fire andre høyttalermerker, og til 9.000 kroner paret var de også det klart billigste alternativet.

Jamo D 500 THX Select2. Her ser du D 500 LCR (som brukes som venstre og høyre fronthøyttaler, samt senterkanal) Foto: Øyvind Paulsen
Jamo D 500 LCR kan stå på en bokhylle, eller henges direkte på veggen. (Brukes som venstre og høyre fronthøyttaler, samt senterkanal) Foto: Øyvind Paulsen
Jamo D 500 Surround. Også disse kan hegnes direkte på veggen. Foto: Øyvind Paulsen
PSB B4 Image-seriens minste modell. Foto: Øyvind Paulsen
En samling av PSBs høyttalere. Til venstre ser du testvinner Image T6, og helt til høyre ser du den lille tassen B4. Foto: Øyvind Paulsen
Jamo D 500 LCR, her med frontdekselet på plass. Foto: Øyvind Paulsen
Image T6, budsjettvinneren. Foto: Produsenten
Neste trinn opp i PSB-rekken er Imagine-serien. Her representert ved Imagine S, en toveis bipol/dipol konstruksjon som passer godt for deg som vil ha en 7.1 følelse fra et 5.1 system. Foto: Øyvind Paulsen
Neste trinn opp i PSB-rekken er Imagine-serien. Her representert ved Imagine S, en toveis bipol/dipol konstruksjon som passer godt for deg som vil ha en 7.1 følelse fra et 5.1 system. Foto: Øyvind Paulsen
Jamo R907 er en av selskapets toppmodeller. 2 stk 12" basser i stedet for 15" som sitter i R 909. R 907 koster ca. kr. 65.000,- for et par, og leveres isort og rød pianolakk finish. Et spektakulært utseende, spesielt om du har en stue som er så stor at du enkelt kan beundre høyttaleren fra sidene og bakfra. Foto: Øyvind Paulsen
Jamo R907: Her med bakdekselet på plass, noe som kan være praktisk om du har småunger i huset...R907 fås forøvrig i sort og rød finish.2 stk 12" basser i stedet for 15" som sitter i R 909. R 907 koster ca. kr. 65.000,- for et par, og leveres isort og rød pianolakk finish. Et spektakulært utseende, spesielt om du har en stue som er så stor at du enkelt kan beundre høyttaleren fra sidene og bakfra. Foto: Øyvind Paulsen


- Men også de minste høyttalerne i Image-serien er spennende. Jeg tror nemlig at det er svært mange som vil bli overrasket over lydbildet fra de små B4-høyttalerne, spesielt om du parer dem med en liten subwoofer, sier en tydelig fornøyd Barton mens han dytter en CD i skuffen og skrur opp volumet.

Og til rundt 2.000 kroner paret er det lett å være enig, vår anbefaling er i hvert fall klar: Hør på dem selv.

Jamo D 500 THX Select2.

Danske Jamo er et merke svært mange nordmenn har et forhold til, og D 500 kan være midt i blinken for deg som har lyst på mye lyd, men har begrenset med plass.

D 500 er basert på to høyttaler modeller: Tre stykk D 500 LCR (som brukes som venstre og høyre fronthøyttaler, samt senterkanal), og to stykk D 500 (som sikrer surroundlyden).

Alle de fem høyttalerne har innebygde veggfester for enkel montering direkte på veggen, noe som gjør dem svært plasseringsvennlige, og hvis ikke det gjør susen får du selvsagt også kjøpt en matchende subwoofer. Veiledende pris fra importøren Interconnect er cirka 12.462 kroner (2495 x3 + 4995 for surroundparet).

Foreløpig er Jamo D 500 tilgjengelig i høyglanset sort, men det skal også komme en helt hvit versjon.

Mer info får du hos Interconnect.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!