Spar tusenlapper på MP3-kjøp

Alle ønsker seg en av disse, men hvor mye koster de? En ting er ihvertfall sikkert: Det lønner seg å shoppe rundt før man kjøper. Vi har gjort halve jobben for deg.


På onsdag skrev DinSide Data om Creatives nye Zen Touch MP3-spiller - en sterk utfordrer til Apples populære iPod. Ikke bare er Creatives nye MP3-spiller utseendemessig veldig lik iPoden - den kan spille musikk kontinuerlig i 24 timer, mot Apples siste versjon iPod som kan holde det gående et halvt døgn.

Kort fortalt er det altså det det koker ned til: utseende og merkevarelojalitet mot batterikapasitet. Men om du foretrekker stil eller utholdenhet - er det noen ganger man rett og slett må la lommeboken bestemme.

I første del av denne pristesten har vi sett på prisene til Creative Zen Touch og Apple iPods 20 GB varianter.

Se prisene på de to erkerivalene her.

iPod vs Zen Touch. De er ganske like, iPoden hakket renere i design, Zen Touch har dobbelt så lang levetid på batteriene. Men hvilken er billigst?
iPod vs Zen Touch. De er ganske like, iPoden hakket renere i design, Zen Touch har dobbelt så lang levetid på batteriene. Men hvilken er billigst? Vis mer

Skroll ned for mer


Det finnes selvklart også andre konkurrenter på markedet. DinSide Data tester jevnlig MP3-spillere. Samlesiden for tester av MP3-spillere finner du her.

Blir det for teknisk avansert for deg, kan du finne en lettvint veiviser til hvilken MP3-spiller som passer best for deg på DinSides MP3-velger.

Julegaven 2004

Det er nok liten tvil om hva som kommer til å stå på ønskelistene rundt om i de tusen hjem i år. MP3-spillere blir mer og mer populære, og blant de design- og merkevarebevisste har Apples iPod forlengst stadfestet seg som den ultimate MP3-spilleren - og iPod (alle versjoner) har per i dag omtrent 50 prosents markedsandel.

I sommer lanserte Apple miniversjonen, Apple iPod Mini, med 4 GB harddisk. Den har altså merkbart mindre plass enn 20 GB modellene som kan lagre flere tusen sanger, men lagringsplass for cirka tusen sanger burde være mer en nok for å plotte inn yndlingslåtene dine. Den lille MP3-spilleren blir også levert med ekstrautstyr for dem som liker å høre på musikk når de trener: armbånd med plass til minien når du skal ut og løpe og ikke har klær med lommer i, for eksempel.

Kostbart

Hvor mye er du villig til å betale for en 20 GB MP3-spiller? (Avsluttet)
MP3-spillere er fremdeles alt for dyre! Jeg venter til det blir billigere!(46%) 712
Maks 2.500 kroner(34%) 530
2.500-3.500 kroner(10%) 159
Prisen er uvesentlig så lenge kvalitet og utseende er i orden.(9%) 141
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Den lille MP3-spilleren er også hakket billigere enn modellene med betydelig større minne, noe som sikkert vil glede foreldre med barn i den kravstore alderen.

Et par kjappe telefoner avslørte at skal du kjøpe MP3-spiller lønner det seg å handle på nett. Vi har derfor trålet cyberspace på jakt etter de beste tilbudene til deg - og her er listen.

Pristest II: Apple iPod MINI - så mye koster den.

Kampanjetilbud

Som alltid lønner det seg å gjøre litt research selv før du kjøper. Som du kanskje så av pristesten kom forhandlerne billigst ut denne gangen. En grunn til det kan være at både Zen Touch og iPod Mini er forholdsvis nye. Når det nærmer seg jul, kan det imidlertid hende at enkelte av de store kjedene vil kjøre kampanjetilbud. Dette vil ofte variere lokalt - men nå har du jo prisene våre å sammenligne med.

iPod mini kommer i flere fristende sukkertøysfarger.
iPod mini kommer i flere fristende sukkertøysfarger. Vis mer