Selv om du har en aldri så sikker og avansert lås på hoveddøra, kan det lønne seg å ha en ekstra lås. Det mener i alle fall låsesmedene. Foto: Colourbox
Selv om du har en aldri så sikker og avansert lås på hoveddøra, kan det lønne seg å ha en ekstra lås. Det mener i alle fall låsesmedene. Foto: ColourboxVis mer

Spar penger med ekstra lås

Har du ikke ekstra lås på hoveddøren? Det burde du.

– Jeg synes det er greit med to låsesystemer på døren. Da kan du låse den ekstra godt hvis du skal bort over lengre tid, sier Per Bugten, faglig leder på Låshuset Larsen Eftf. i Oslo.

Han mener den ekstra tryggheten kan være god å ha, både om man har en avansert elektronisk lås, eller en mekanisk lås av den tradisjonelle typen som hovedlås.

Per Bugten, faglig leder i Låshuset Larsens Eftf. Foto: Gaute Beckett Holmslet
Per Bugten, faglig leder i Låshuset Larsens Eftf. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer

Les også: Stadig flere velger elektroniske låsesystemer

– I tillegg er det praktisk om hovedlåsen skulle svikte, eller nøkkelen brekke i låsen. Da vet du i alle fall at du får låst døra, så kan heller låsesmeden komme senere, sier Bugten.

Stor prisforskjell

Det å ha muligheten til å utsette telefonen til låsesmeden kan spare deg for mye penger. Det er nemlig langt dyrere å få låsesmeden på besøk på kveld eller natt.

Aker lås og nøkkel AS tar for eksempel 1.600 kroner for utrykning og arbeid på dagtid. Må du ha dem på besøk på kveldstid koster det deg 2.500 kroner.

Må du ha dem på besøk på en helligdag eller etter midnatt koster det deg 3.500 kroner, altså over det dobbelte av hva det koster på dagtid. Disse prisene er ikke medregnet deler og ekstraarbeid.

Les også: Denne låsen kjenner igjen ansiktet ditt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen stor investering

Bjørn Haugsvær, administrerende direktør i ProffPartner Security. Foto: ProffPartner Security
Bjørn Haugsvær, administrerende direktør i ProffPartner Security. Foto: ProffPartner Security Vis merEn ekstralås trenger ikke koste skjorta, og med litt planlegging trenger det ikke bli upraktisk heller.

Bjørn Haugsvær, administrerende direktør i ProffPartner Security, påpeker imidlertid at det gjelder å holde tungen rett i munnen når låsen skal kjøpes inn.

– Det kan nok være lurt å ha en ekstra lås, da det også gir bedre sikring av døren. Det eneste er at man ofte ender opp med to sett nøkler, hvis man ikke sjekker litt på forhånd, sier han.

Sørger man for å ha samme systemlås på begge låsene slipper man unna med én nøkkel.

– Men hvor mye må man ut med for en ekstralås?

– Du kommer langt med et par tusen kroner, for å si det sånn.