Det er ingen nedre grense for hvor mye du kan spare i BSU.  Foto: Colourbox.com
Det er ingen nedre grense for hvor mye du kan spare i BSU. Foto: Colourbox.comVis mer

Spar mer med BSU

Fra første januar kan du både spare mer - og få større fradrag på skatten.

Da heves nemlig beløpsgrensene for Boligsparing for Ungdom, BSU, som vedtatt i Stortinget i høst.

Fra og med 2009 kan du spare opptil 20.000 kroner i året, maksimalt 150.000 kroner. Skattefradraget for 20 prosent i året gir deg 4.000 kroner ekstra å rutte med. Vel og merke dersom du er i jobb og tjener så mye at du betaler skatt.

Ikke lån til BSU-sparing

Urørt i 10 år

DinSide tok opp beløpsgrensene for BSU flere ganger i fjor, før regjeringen til slutt foreslo å heve dem i statsbudsjettet for 2009. Maksbeløpene hadde da stått stille siden 1998, til tross for at boligprisene i samme periode hadde steget med svimlende 138 prosent. Årlig tillatt sparebeløp var da på 15.000 kroner, og totalt kunne en ha 100.000 kroner stående på BSU-konto.

De beste BSU-rentene (Banker som tilbyr alle å åpne BSU-konto)
BankRente
Totens Sparebank7,45
Evje og Hornnes Sparebank7,40
Haltdalen Sparebank7,25
Haugesund Sparebank7,25
Nesset Sparebank7,25
Ørskog Sparebank7,10
Fjaler Sparebank7,05
SpareBank 1 Telemark7,05
Kilde: Data til DinSides renteoversikt hentes fra Finansportalen.no


Boligsparing for Ungdom, BSU, er en svært gunstig spareform for unge, til og med 33 år. Tanken bak er å motivere unge til å spare til egen bolig, ved at bankene gir ekstra gode vilkår til de relativt små summene som spares, i tillegg til at man får skattefradrag for 20 prosent i året. Lukrativt, så lenge en er i arbeid og tjener penger.

Det er ingen nedre grense for når man kan starte å spare, heller ikke for hvor lite man ønsker å spare i året.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her finner du alle BSU-rentene

Markedets beste rente

BSU-rentene ligger stort sett langt over andre tilbud på lignende beløp. De fleste sparekontoer må en over en viss sum for å oppnå best rente, men her skal du få like gode betingelser enten du har 150 eller 150.000 kroner på konto.

Det er også ofte knyttet spesielt gode lånebetingelser til dem med BSU-konto, og mange banker krever at du har BSU-konto hos dem for å gi deg førstehjemslån. Du kan kun opprette en BSU-konto én gang, og det er ingen angrefrist

Dersom du står økonomisk på egne ben kan det derfor lønne seg å sørge for at du også har noen kroner på en ordinær sparekonto du kan røre, dersom du skulle trenge det. For hvem ønsker vel å ødelegge sjansen til fremtidig gode førstehjemslån?

Det er imidlertid mulig å flytte BSU-midler fra en bank til en annen, så du er ikke låst til å måtte ta opp lån i den banken du opprinnelig opprettet BSU-konto i.

Her finner du rentevilkår for førstehjemslån