Spar 25.000 kr. på boligsalget

BOLIG: Selger du boligen din selv, kan du bruke endel av pengene du sparer på å øke markedsføringen av boligen. Og er du heldig, opplever du at økt markedsføring gir høyere pris.

De fleste som selger bolig velger å bruke megler for å føle seg trygge på at salget og oppgjøret skjer på en korrekt måte. Det må de betale dyrt for. For en bolig som selges til 1,5 millioner kroner, vil en normal meglerprovisjon utgjøre fra 30.000 kr. til 50.000 kroner. Kostnadene ved annonsering kommer i tillegg.

Finnes det noe alternativ? Ja, med noe faglig assistanse kan du trygt selge boligen selv. Og da vil du spare tusenvis av kroner.

Styr unna papirarbeidet

Vi har tidligere skrevet en utførlig guide til hvordan du kan gå frem for å selge boligen din selv. Vil du lese denne guiden, klikker du her: Selg boligen din selv

Prosessen vi anbefaler, går i korthet ut på følgende: Du annonserer selv, arrangerer visningen og styrer budrunden, men får noen andre til å ta seg av oppgjøret.

De tar oppgjøret

Både advokater og eiendomsmeglere kan ta seg av oppgjøret. En realistisk pris for disse tjenestene er rundt 7000 kroner. Vil du lese mer om hvem som kan ta oppgjøret og hva de gjør, klikker du her: Spar 35.000 på boligsalget

Bilde: Anne Angelshaug.
Bilde: Anne Angelshaug. Vis mer

En nystartet megler på Internett, nettstedet Adirekta, tilbyr også en pakkeløsning, der de tar seg av oppgjøret. Vil du lese mer om deres tjenester, klikker du på denne linken: www.adirekta.no Vil du lese vår artikkel om Adirekta, klikker du her: Adirekta

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sats på reklame

Stort sett tenker ikke meglerne strategi for markedsføring, men lar deg heller gå gjennom ”kverna” sammen med alle de andre to-dagers annonseringene i Aftenposten.

Vårt tips er at du bør bruke noen av pengene som du sparer på meglerregningen til å øke markedsføringen. I tillegg til de to bildeannonsene som er vanlig å sette inn i Aftenposten eller andre distriktsaviser, kan du bruke noen kroner (3000 i vårt eksempel) på rubrikkannonser. Setter du inn rubrikkannonser i Aftenposten eller en annen distriktsavis som har avtale med FINN eiendom, får du billig annonsering på nettet automatisk.

Klikker du på linken oppe til høyre i artikkelen, kan du lese rådene fra en som solgte boligen selv, og som satset på nettopp økt markedsføring.

Spar 25.000 kr.

Følger du våre råd om å selge boligen selv, kan du ifølge vårt eksempel spare 25.000 kroner. Se bare her:

Med megler:
Meglerprovisjon: 35. 000 kroner.
Annonsering: 10.000 kroner.
Takst: 2.000 kroner.
Sum: 47.000 kroner.

Uten megler:
Oppgjør hos advokat: 7.000 kroner.
Annonsering: 13.000 kroner.
Takst: 2.000 kroner.
Sum: 22.000 kroner.

Du sparer: 47.000 kr. – 22.000 kroner = 25.000 kroner.