Sove i skje uten å få vondt

Kosemadrassen skal forhåpentligvis snart komme for salg.

Madrassen har tverrgående gliper i skulderhøyde og ved føttene.  Foto: Produsenten
Madrassen har tverrgående gliper i skulderhøyde og ved føttene. Foto: ProdusentenVis mer

Liker du å ligge i skje, eller på armen til partneren, eller rett og slett foretrekker å sove på siden, så har du sikkert slitt med at armen dovner. Stillingen blir rett og slett ubehagelig etter en stund på grunn av at armer og skuldre kommer i klem.

Med Cuddle Mattress mener designeren Mehdi Mojtabavi at han har funnet en løsning.

Disse hotellene har putemeny du kan velge fra

Madrass med sprekker

Madrassen ble første gang designet allerede i 2007, og fikk prestisjefylte designpriser den gang. Siden har det stått stille, selv om designeren sier han har fått jevnlige henvendelser fra potensielle kunder.

Så hvorfor er dette aktuelt igjen nå? Jo, etter at Mojtabavi fikk en henvendelse fra en skulderoperert mann som også så at dette kunne være godt for folk med skulderproblemer, satte han igang igjen. Nå jobber han med finansiering, og hadde i fjor en Indiegogo-kampanje for produktet. I tilknytning til kampanjefilmen som ligger ute på Vimeo, skriver designeren at han håper produktet kan komme i salg om få måneder.

Les også: Derfor kan det være smart å legge teppeunderlag i sengen

Slik er den bygget opp

Som du ser av bildene er madrassen satt sammen av "madrasskiver" med sprekker mellom. Sprekkene går på tvers av sengen, og finnes i skulderområdet og fra knærne og ned. Midtfeltet er en større del som ikke deler seg.

Til sengen skal det følge et eget laken som er strekkbart og gjør det mulig å stikke armer og tær ned i glipene.

Madrassen har tverrgående gliper i skulderhøyde og ved føttene. Foto: Produsenten
Her får armene plass uten å komme i klem under kroppen. Foto: Produsenten
Her er madrassen kledd med det tilpassede stretch-lakenet. Foto: Produsenten
Til og med tærne kan få plass, fint for den som ligger på magen? Foto: Produsenten

Se bilder her:

Slik velger du riktig seng

Men mens vi venter på denne madrassnyvinningen: Hvordan går du frem for å finne det beste soveunderlaget?

– En kronisk sideligger trenger en litt fastere seng, og en kronisk ryggligger trenger en mykere seng, sa Ole Myhre, fysioterapeut og ansatt hos Jensen Møbler til DinSide for et par år siden.

Her er gode råd for deg som skal velge ny madrass:

  • Prøveligg madrassen i butikken, og legg deg i "favorittstillingen" for å sjekke. De fleste har en stilling de bruker å sovne i. Prøv den.
  • Ryggraden din skal ligge horisontalt når du ligger i en riktig madrass for deg. Selv om madrassen kan kjennes bra ut, er det vanskelig for deg å selv se hvorvidt ryggraden er rett, så få noen til å se på deg når du ligger og slapper av.
  • Bruk tid!
Det varierer hvor gode prøvemuligheter du får hos ulike butikker, men de aller fleste dyrere madrasser kan du prøveligge så lenge du orker i butikken. Kjøper du madrass fra Ikea, kan du til og med ta den med hjem og prøve i inntil 90 dager, og bytte til en annen variant om du ikke er fornøyd.

Les også: Sover du ofte på magen, kan det være madrassens feil!