Sous-vide-posjerte egg - uten maskin

Slik får du perfekt posjerte egg, hver gang.

EGG NORVEGIENNE: Posjerte egg med laks og hollandaisesaus, er en fin vri på eggs benedict til påskefrokosten.  Foto: ALL OVER PRESS
EGG NORVEGIENNE: Posjerte egg med laks og hollandaisesaus, er en fin vri på eggs benedict til påskefrokosten. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Posjerte egg kan være vanskelig å få til, spesielt om du skal lage flere på en gang. Teknikken høres grei ut på papiret. Kok opp vann, sørg for at det syder, ikke bobler. Ha gjerne i litt eddik, rør rundt med en skje. Kakk et egg i en kopp, og hell det langsomt ned i midten av gryten, i den mini-malstrømmen som oppstår der.

Smart: Produktene som forhindrer at middagen ender i vasken.

Det går stort sett greit med første egget. Men når vi skal lage flere? Løse eggehvitetråder over alt, og eggeplomme på avveie. Ikke spesielt lekkert, og egg som "vannes ut" på denne måten, smaker heller ikke særlig godt.

Smart plastfolietriks

Dette trikset, inspirert av sous-vide, gjør det lekende lett.

For perfekt posjerte egg, er det eneste du trenger en gryte kokende vann, litt plastfolie og olje, samt eventuelle smakstilsetninger.

Slik gjør du - trinn for trinn:


Hva er sous-vide?


Sous-vide, betyr under vakum, og er en teknikk der vakuumpakket mat varmebehandles i vannbad med nøye regulert temperatur. Ved at du låser makstemperaturen, unngår du at matvarene blir "overkokte" og vakuumeringen gjør at du beholder alle næringsstoffene i maten, i stedet for vanlig koking og steking, der det forsvinner ut.

Det finnes spesialmaskiner som kan hjelpe deg med sous-vide, men du kan også bruke prinsippet med langt enklere hjelpemidler, som her, eller hva med å lage kalkun i oppvaskmaskinen?

TEST: Sous-Vide supreme, maskinen som gjør billigkjøttet supermørt

Denne artikkelen er tidligere publisert på DinSide, og trukket frem til glede for nye lesere

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer