Årets toppmodell fra Sony vil hete HX850 i Norge. Legg merke til foten. Foto: Produsent
Årets toppmodell fra Sony vil hete HX850 i Norge. Legg merke til foten. Foto: ProdusentVis mer

Sonys TV-nyheter 2012

Ingen OLED, men Sony har mye å vise fram uansett.

Selv om det var de to OLED-modellene fra Samsung og LG som stjal showet på årets CES-messe, hadde også Sony en spennende prototype å vise fram. Det er imidlertid usikkert når (- og om) Crystal LED-modellen kommer på markedet, og det er derfor den tradisjonelle Bravia-serien som kommer til å møte deg i butikken dette året.

Og det er i hovedsak på innsiden at forbedringene kommer.

I tillegg til den vanlige bildeforbedringen som skjer gradvis fra år til år, altså skarpere bilde og bedre 3D, påstår nemlig Sony at de i år har prioritert nye og bedre nettmuligheter.

Det er i så fall en svært god nyhet, for 2011-modellene lå dessverre så langt bak begge de store koreanske konkurrentene at Sony var nødt til å ta grep.

KDL-46HX855 Foto: Produsent
KDL-46HX855 Foto: Produsent
KDL-46HX855, sett fra siden. Legg merke til at TV-en kan tiltes på bordstativet. Foto: Produsent
Du kan også kjøpe en lekker designfot til KDL-46HX855 Foto: Produsent
Mellomklasse-serien 55HX750 Foto: Produsent
Mellomklasse-serien 55HX753, sett fra siden. Foto: Produsent
Mellomklasse-serien 55HX753 Foto: Produsent
Budsjett-serien EWX653, fra siden. Foto: Produsent
Budsjett-serien EWX653.
Billig-serien EX553, kan som du ser også fås i hvit utførelse. Foto: Produsent
Billig-serien EX553, kan som du ser også fås i hvit utførelse. Foto: Produsent
Billig-serien EX553, fås også i sort. Foto: Produsent

Se bilder av alle de nye modellseriene her:

Endelig mer innhold

Sony Internet TV har fått mer musikk (les mer om Sony Music unlimited her), flere apper og kanaler er også lovet, inkludert filmleie-muligheter. Som før er også Twitter, Facebook og Skype på plass.

TV-ene har også flere tilkoplingsmuligheter enn før. Det viktigste er at alle TV-modellene nå har innebygget WiFi for tilkobling til ditt trådløse nettverk. Du slipper altså å betale for wlan-adapter, selv på de rimeligere modellseriene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I likhet med de andre aktørene, har Sony også gjort det enklere å streame innhold til TV-en via din bærbare PC, mobil eller nettbrett. Det skal også være langt enklere å surfe på vanlige nettsider enn før.

NYTT: Se mer om Sonys Google-TV prosjekt!

Smart bildebehandling

Sonys bildeforbedringsteknologi, X-Reality PRO, skal nå være smartere enn tidligere.

  • En ting er at signaler med lavere kvalitet nærmer seg HD-kvalitet, ved at TV-en selv tilpasser innstillingene automatisk avhengig av om du ser på digital-TV, en nettvideo, et bilde, en DVD eller en Blu-ray.

    Teknologien skal også oppdage når et ansikt vises på skjermen, eller når et bakgrunnsscenebilde trenger større detaljrikdom, og så justere bildet deretter.

  • Det er også nytt at X-Reality- og X-Reality PRO-teknologiene nå fungerer på 3D-innhold. Dette vitner om at TV-ene har fått langt større prosessorkraft enn tidligere, og er et godt tegn. I følge Sony, er da også oppdateringshastigheten fire ganger raskere enn tidligere, noe som er med på sikre jevnere bilder.

Design-endringer

Årets toppmodeller har også fått nye bordstativer, og det er verdt å merke seg flere av modelene nå har høyttalerne plassert direkte i selve stativet. Dette er en løsning vi blant annet kjenner fra den glimrende toppmodellen til Philips.

De ulike modellseriene

HX855 er den nye toppmodellen, og kommer til Norge i mai måned. I Europa forøvrig er navnet HX850, men i norden vil den altså hete HX855.

KDL-46HX855 Foto: Produsent
KDL-46HX855 Foto: Produsent Vis mer

Merk deg at HX855 kommer med tunerne DVB-T2, DVB-S2 og DVB-C2.


Minifakta: Dette er den den eneste modellen med kant-LED og lokal dimming fra Sony i år. Du får også den beste bildebehandlingen, det vil si X-Reality PRO og Motionflow XR800Hz for jevne bevegelse, 4x high speed 3D-panel, innebygget Wi-Fi også videre. Prisen er foreløpig ikke satt.

Mellomklasse-serien 55HX753 Foto: Produsent
Mellomklasse-serien 55HX753 Foto: Produsent Vis mer

Mellomklassen: HX753. Denne serien kommer til Norge allerede i mars måned.

Minifakta: Også her får du god bildebehandling, men ytelsen ligger hakket under storebror 855, det vil si X-Reality og Motionflow XR400Hz. Dette er en vanlig kant-LED-modell. Det spesielle bordstativet kalt "Easel stand" (se bildespesial) er tilgjengelig for 32, 40 og 46-tommerne.

Budsjett-serien EWX653.
Budsjett-serien EWX653. Vis mer

EX653 kommer til Norge i mai måned, og selv om prisen heller ikke her er fastsatt, er dette en rimeligere modell, noe vi også ser på prosessorkraften.


Minifakta: X-Reality bildebehandling, og Motionflow XR100Hz.

Budsjettserien EX553. EX553 kommer i april, og blir årets rimeligste Sony-serie.

Sony sier da også selv at dette er en typisk TV for rom nummer to. Merk deg likevel at denne serien også blir tilgjengelig i hvitt, det er noe vi tror kan være et smart trekk.

Minifakta: TV-en mangler Motionflow-funksjonen, noe som gjør at bildet kan hakke litt ved panoreringer og raske bevegelser. Den har heller ikke fullt HD-panel, men er HD-Ready, og det er litt uvant i dag. I små størrelser har dog ikke det så mye å si. Også her får du imidlertid innebygget Wi-FI og nettfunksjoner.

Flere nyheter fra årets CES-messe får du her!

Kilde: Sony Norge.