Både Sony og Panasonic har innsett at de ikke kan la Samsung og LG kuppe Oled-markedet helt. Det blir liksom ikke helt det samme med Crystal-led (til venstre) når Oled TV-en allerede er på markedet. Foto: Montasje
Både Sony og Panasonic har innsett at de ikke kan la Samsung og LG kuppe Oled-markedet helt. Det blir liksom ikke helt det samme med Crystal-led (til venstre) når Oled TV-en allerede er på markedet. Foto: MontasjeVis mer

Sony og Panasonic skal lage Oled-TV

De japanske konkurrentene samarbeider for å ta igjen forspranget til de koreanske gigantene Samsung og LG.

Samsung og LG kuppet all oppmerksomheten på TV-fronten, da de begge viste fram sine Oled-TVer på årets CES-messe i januar måned.

For de andre TV-produsentene var det ille nok at de koreanske gigantene viste fram sine Oled-modeller på hele 55-tommer, men det som virkelig ga dem panikk var at både Samsung og LG faktisk vil starte salget allerede i år. Det var det nemlig svært få som hadde forutsett.

Les mer her, eller se videon av LGs nydelige Oled-TV:


Hoderulling?

Det er nemlig liten tvil om at Sony og Panasonic misliker Samsungs enorme dominans på TV-markedet. Skal de i det hele tatt lykkes i å ta igjen forspranget, må det altså skarpere lut til enn ren LED- eller Crystal-LED-satsning.

Og dagens pressemelding er et tydelig tegn på at kampen er i gang, melder Engadget.

Oled-samarbeid bekreftet

Panasonic og Sony skal altså samarbeide om å utvikle Oled-teknologien, slik at de begge skal kunne ha salgsklare modeller i store størrelser på markedet allerede i løpet av 2013.

Dette er altså minst ett år tidligere enn de ville klart om de ikke hadde samarbeidet.

Pressemeldingen fra Sony er imidlertid klar på at det ikke blir noen sammenblanding av de to merkene: Sony og Panasonic vil altså fortsatt være to ulike merker, og vil kjøre sitt eget design og bildebehandling. Det er altså kun selve Oled-teknologien som skal deles, og tanken er altså å utnytte stordriftsfordelene slik at de kan tilby store Oled-modeller til en lavere pris enn de ellers ville ha klart.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreløpig tyder nemlig det meste på at Samsung og LGs alternativer blir svært dyre. LGs modell antas for eksempel å koste hele 68.000 kroner når den kommer i norske butikker til høsten, og det er faktisk dyrere enn vi fikk opplyst tidligere i år.

Mer om LGs modell og prisnivå får du her.