Aktiv 3D-teknologi (til venstre) anses fortsatt som best av mange, meg inkludert. Men brillene er langt dyrere, og går på strøm. Til høyre ser du derimot en enkel passiv 3D-brille, som er svært billig og i tillegg ikke krever noen tilvenning. Foto: Per Ervland
Aktiv 3D-teknologi (til venstre) anses fortsatt som best av mange, meg inkludert. Men brillene er langt dyrere, og går på strøm. Til høyre ser du derimot en enkel passiv 3D-brille, som er svært billig og i tillegg ikke krever noen tilvenning. Foto: Per ErvlandVis mer

Sony med Oled og passiv 3D

Giganten har ombestemt seg, og gir nå grønt lys for passiv 3D og Oled.

Mens den store snakkisen på årets CES-messe vår Samsung og LGs rålekre OLED TV-er på 55-tommer, var det merkelig stille fra den japanske giganten.

Det som ble presentert som årets TV-kolleksjon fra Sony falt ganske enkelt litt i skyggenes dal ved siden av konkurrentenes Oled-nyheter. Det at designet på 2012-modellene var litt bedre, at TV-ene var litt smartere, og at bildebehandlingen hadde fått et ekstra gir var rett og slett ikke nok til å vekke den store begeistringen - selv hos Sony-fansen.

Heldigvis hjalp det at de også viste fram en LED-TV på steroider. Men Crystal Led-modellen var tross alt en bare en prototype.

Nå har imidlertid en Sony-representant avslørt at det kommer mer, og det kommer raskere enn i hvert fall vi hadde trodd.

Passiv 3D, allerede til høsten

Nå skal nemlig Noriaki Negishi, visepresident i Sonys hjemmeunderholdningsavdeling, ha bekreftet overfor Reg Hardware at Sony skal vise fram sine første LED TV-er med passiv 3D-teknologi på høstens IFA-messe i Berlin. Det blir imidlertid først i begynnelsen av 2013 at modellene skal komme for salg.

Det er viktig fordi passiv 3D gir en langt billigere 3D-opplevelse for kundene

Dette skyldes hovedsaklig lave brillekostnader. For der en aktiv 3D-brille fort koster mellom 500 og 800 kroner, kan du få en passiv 3D-brille fra en femtilapp og oppover. Dette er spesielt viktig for kunder med stor familie eller mange venner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed følger altså Sony etter både LG, Philips og sist Panasonic. LG sverger på passiv brilleteknologi på alle sine LED-modeller, men har fortsatt aktive briller på plasma. Philips har aktive briller på sine toppmodeller, og passive på de rimeligere seriene, mens Panasonic har passiv 3D på sin nye LED ET5-serie, og fortsetter med aktiv på de øvrige modellseriene (både LED og plasma).

I praksis er det dermed bare Samsung av de store TV-produsentene som fortsatt tviholder på aktiv brilleteknologi. Vi blir altså ikke overrasket om de også snur.

Og ja, det blir Oled

I følge Negishi får vi antagelig også se noen av Sonys Oled TV-er på IFA-messen, og også disse vil komme for salg i 2013:

– 2013 blir året vi virkelig slår tilbake med ny teknologi, avslutter Negishi til Reg Hardware