Se nøye på denne TV-en, den blir antagelig en av årets beste modeller. Foto: Produktbilde
Se nøye på denne TV-en, den blir antagelig en av årets beste modeller. Foto: ProduktbildeVis mer

Sony HX920 blir en versting

Toppmodellen som ikke bare ser bra ut, den har også alt.

At Sony virkelig har fått orden på TV-satsingen sin, fikk vi bevist da vi testet Sony KDL-46HX900 rett før jul. Et soleklart anbefalt kjøp altså, og det var derfor ikke uten grunn vi gledet oss til pressevisningen av etterfølgeren Sony HX920.

Oppstramming og nye finesser over linja

Som vi nevnte i vår oversikt over årets TV-nyheter satser alle TV-produsentene steinhardt på 3D og økt nettfunksjonalitet på 2011-modellene. Sony er spesielt stolt over Skype-funksjonen, som altså lar deg bruke TV-en til gratis videosamtaler - mer om dette lenger ned.

Sonys TV-serier i år vil i år være:

 • Cinema: HX-serien, som består av HX720 i 40/46-tommers størrelse, HX820 på 46 og 55-tommer, samt toppmodellen 920 som kommer i 46-, 55- og ikke minst en gigant på 65-tommer.

  65-tommeren kommer først i løpet av sommeren og prisen her er ikke fastsatt. 55-tommeren starter imidlertid på 27.000 når den kommer i slutten av april.

 • Presence Design-modellen vil være NX-720, som kommer i 40, 46, 55 og 60-tommer, med kant-LED for å være tynnest mulig.
 • samt budsjett-modellene i Essential-serien: EX-modellene er den billigste LED-serien til Sony, og fås fra 22 til 55-tommer. Enda mer prisgunstig antar vi at LCD modellene i BX-serien vil være, og de fås i 26- til 46-tommers størrelse.
Ny TV? Ikke gå i butikken før du har lest vår kjøpeguide

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sony HX920

Her er alt vi vet om toppmodellen så langt:

 • Best bildekvalitet. Til tross for at TV-en har bakgrunnsbelyst LED med lokal dimming, er TV-en fortsatt svært slank og lekker (se bildespesial!). Forbedret LED-baklys skal forøvrig gi enda bedre kontrast, og Motionflow XR 800-funksjonen skal i følge Sony gi 800 bilder per sekund for bedre detaljer og mindre støy.

  HX920 har i tillegg langt kraftigere bildeprosessor enn sine søsken. Navnet er X-Reality PRO, og dual-chip prosessoren skal være spesielt god til å øke bildekvaliteten på SD-materiale og 3D-bilder.

 • Anlegg i Monolithic design. Nytt av året er det også at du får hjemmekinoanlegg i samme design-stil som TV-ene. Du ser bilde av høyttalerne i bildespesalen lenger ned.
 • 3D. TV-en er selvsagt 3D-klar. I motsetning til KDL-46HX900 har den nå også fått innebygget 3D-sender, og det følger med to 3D-briller i pakken. Sony sier selv de har jobbet hardt for å bli kvitt crosstalk-problemet (=ekstra konturer på objekter i bakgrunnen), og det lille vi fikk sett av 3D på pressevisningen var definitivt oppløftende.

  Førsteinntrykket var i hvert fall strålende, men hvor bra det hele fungerer i praksis må vi selvsagt komme tilbake til når vi får testet TV-en selv.

  Se nøye på denne TV-en, den blir antagelig en av årets beste modeller. Foto: Produktbilde
  Foto: Produktbilde
  Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Produktbilde
  Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen

  Brillene er forøvrig nye for året, og kommer med et nytt og lettere design for større komfort. De er også oppladbare via USB og tåler langt mer hardhendt behandling enn fjorårets. Se bildespesial for detaljer her.


Les også vår guide til 3DTV • Webkamera for Skype er inkludert. Kameraet har også flere mikrofoner, som skal gjør videosamtale mulig selv i store rom. Ulempen er dog at kameraet må kobles til via en av TV-ens USB-innganger, for så å festes på toppen av TV-en. En liten brist i det ellers fine designet altså.
 • Trådløs Wifi-tilkobling er på plass, slik at du ikke trenger å bruke kabel.
 • Gratisapplikasjoner for iPhone og Android. Applikasjonene vil være tilgjengelige i AppStore/Android Market når TV-en kommer for salg, og lar deg styre TV-en via mobilen eller nettbrettet ditt.

  En annen fordel er at dette gjør det langt lettere å utnytte TV-ens nettfunksjoner, ettersom du kan bruke mobilen/lesebrettet som tastatur i stedet for TV-ens fjernkontroll. Det skal også være mulig å styre TV-en via Sonys VAIO PC-er, og du kan dermed også skrive direkte på laptopen din i stedet. (Hvorvidt denne funksjonen vil fungere på andre PC-er har vi ikke fått bekreftet enda).


 • Direkte opptak til harddisk via USB. Dette er en fordel for alle som kan bruke TV-ens innebygde TV-tunere, fordi du da slipper å bruke en ekstern HD-PVR i tillegg. Sony pleier å være flinke til å få TV-ene sine godkjente av RiksTV og Canal Digital kabelTV, men hvorvidt den interne tuneren også kan brukes av deg med parabol er ennå ikke avklart.