1,6 millioner Sony Bravio TV-er trekkes tilbake! Og til høyre ser du en av dem. Har du en slik hjemme? Foto: Øyvind P
1,6 millioner Sony Bravio TV-er trekkes tilbake! Og til høyre ser du en av dem. Har du en slik hjemme? Foto: Øyvind PVis mer

Sony frykter feil på 1,6 millioner TV-er

Har du en Sony-TV i stua bør du sjekke om din er rammet.

Sony tilbakekaller 1,6 millioner Bravia TV-er, meldte ITavisen.no tidligere i dag. En feil i komponentene har ført til varme- og røykutvikling, og i Japan er det registrert 11 tilfeller.

Dette kan i verste fall føre til at TV-ene smelter, eller at de tar fyr.

I følge Sony Norge er rundt 630.000 TV-er blitt solgt i Europa, og av disse er 50.000 i Norden. Så langt er det ikke registrert noen slike hendelser her.

Oppdatert 12/10 - 15:10 Vi har nå endelig fått svar fra Sony Norge, og i følge deres pressesenter er det ikke snakk om noen tilbakekalling.

I Norge vil dette bli behandlet som vanlig garantiservice, hvor TV-en i noen tilfeller må bringes eller sendes inn til et av Sonys servicesentre. Sony vil ta regningen for dette, så kundene blir altså ikke belastet for transportkostnader.

Slik sjekker du om det gjelder din egen Sony-TV

De aktuelle LCD TV-ene ble solgt i 2007 og 2008, og det er rapportert om problemer med følgende modeller:

  • KDL-40D3400
  • KDL-40D3500
  • KDL-40D3550
  • KDL-40D3660
  • KDL-40V3000
  • KDL-40W3000
  • KDL-40X3000, og
  • KDL-40X3500.

Vi i DinSide har testet flere Sony Bravia-modeller, blant annet V3000 i 2007, som altså er blant de TV-ene som er omfattet av tilbakekallingen.

Har du en Sony-TV hjemme, kan du sjekke modellnummeret i TV-ens skjermmeny. Trykk på meny-knappen, innstillinger og så produktinformasjon. Foto: Øyvind P
Har du en Sony-TV hjemme, kan du sjekke modellnummeret i TV-ens skjermmeny. Trykk på meny-knappen, innstillinger og så produktinformasjon. Foto: Øyvind P Vis mer


Har du en Sony Bravio TV, bør du først og fremst sjekke hvilken modell du har. Siden de aller færreste tar vare på emballasjen, husker slike nummer i hodet - eller vet hvor instruksjonsmanualen er, finnes det heldigvis enklere løsninger. Det enkleste er å finne modellnavn og kode i TV-ens skjermmeny (se bildet til høyre), i tillegg pleier modellnummeret også å stå på baksiden av TV-en.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom du fortsatt er usikker på om din modell er laget med den komponenten som har fått de japanske TV-ene til å gå varme, bør du ta kontakt med Sony i Norge.