Sony Bravia S90: Buet 4K-TV fra Sony

Vi har latt oss imponere av Sonys nye 4K-modeller tidligere i år, men de har begge vært av den flate typen. Nå blir det andre boller.

<b>BUET:</b> Med 65- og 75-tommer vil det bli spennende å se om den buede formen gir den lovede effekten. Foto: SONY
BUET: Med 65- og 75-tommer vil det bli spennende å se om den buede formen gir den lovede effekten. Foto: SONYVis mer

Mens Samsung har flesket til med buede LED-modeller, har LG hatt sin buede Oled. Nå er det altså Sonys tur til å vise at de også kan.

Hittil i år har vi allerede testet to av Sonys nye 4K-modeller, og vi har likt dem begge to:

Etter vår oppfatning er det imidlertid lillebror Sony Bravia KDX8505B som er det beste kjøpet, selv om storebror Bravia KD65X9005B er valget for deg som også vil ha god lyd.

Begge de to ovennevnte modellene er imidlertid flate, og har du hatt lyst på en buet versjon er det altså nykommeren Bravia S90 som er alternativet.

Hva får du?

Bildemessig skal S9 være identisk med X9-serien, som kort fortalt gir deg det beste bildet Sony per dags dato klarer å skvise ut av en kant-LED-modell.

BUET: Jada, også Sony kan lage buede LED-modeller, om du skulle tro noe annet. Foto: Sony
BUET: Jada, også Sony kan lage buede LED-modeller, om du skulle tro noe annet. Foto: Sony Vis mer

For detaljer om bildekvaliteten henviser vi derfor til testen av X9005B.


Bildemessig er altså den eneste forskjellen at S9-panelet er buet, og Sony er ikke akkurat beskjedne når de skryter av effekten: Skjermens presise, kalkulerte kurve drar deg rett inn i handlingen, og gjør TV-tittingen levende og komfortabel for alle i rommet.

Nøyaktig hvor bra det fungerer i praksis må vi imidlertid komme tilbake til. Vi skal nemlig ikke legge skjul på at vi ikke har vært helt overbevist av om det er noen bildemessige fordeler på buede skjermer så langt.

Flere detaljer om dette får du i vår test av Samsungs toppmodell.

Men Sony har i hvert fall gjort én ting riktig. Vi mener nemlig at fordelene med et buet panel vil bli bedre jo større TV-en her. Og den gode nyheten er altså at S90 kun kommer i 65- og 75-tommers størrelse.

Lover god lyd også her

Er buede TV-er drømmen? (Avsluttet)
Nei, gi meg eller en flat modell.(44%) 649
Usikker, men skeptisk...(29%) 430
Ja, dette skal jeg ha.(27%) 403
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


At Sony satser tungt på god TV-lyd i år, er ingen overraskelse hvis du har fulgt med på våre TV-artikler, og det ser vi også her.

S90 skal nemlig være den første modellen med flerkanalslyd, nærmere bestemt et 4.2-kanals høyttalersystem.

De separate driverenhetene skal ifølge Sony gi en svært god surroundeffekt, og kombinert med større høyttalerelementer enn du finner i konkurrentenes modeller ser vi ikke bort fra at salgsskrytet stemmer.

Som vanlig på årets modeller, kan du også kjøpe Sonys trådløse subwoofer i tillegg. Prisen på subwooferen SWF-BR100 er i dag rundt 3.000 kroner.

Nøyaktig når TV-ene blir tilgjengelige og hvilken pris de får, er dessverre ikke kjent.

Skal vi tippe, vil de forhåpentligvis bli tilgjengelige omtrent samtidig med årets IFA-messe, som er i Berlin i begynnelsen av september. Vi har uansett bestilt ett testeksemplar allerede.

 Foto: SONY
Foto: SONY Vis mer