Sommerens største lille sportsdings

Sommerens store lille sportsdings får vi fra Phillips og Nike. Den nyeste MP3 spilleren MP3RUN, kommer nemlig komplett med en virtuell trener som registrerer fart, tid og distanse.

Harde fakta

Du er på joggetur i marka, akkompagnert av Euroboys, Chopin, eller kanskje My Dying Bride? Valget av musikk er uansett ikke viktig når det gjelder omtale av en MP3 spiller, for det er det jo du som råder over.

Altså. Du er på joggetur i marka, og lytter til egenvalgt musikk. En trommesolo (eller andre spennende, fremoverdrivende musikalske virkemidler, som for eksempel en bassgang) driver deg fremover, fortere og fortere, og du tenker: Så fort har jeg aldri løpt før! Det er lett å tenke, men noen ganger hadde det jo vært greit å vite akkurat hvor fort du løper. Uten å måtte stoppe for å sjekke treningsuret (det er ikke så lett å se tallene når det humper og går uti skogen).

Vel - nå er det en enkel sak å sjekke. Ved hjelp av et enkelt tastetrykk kan din egen virtuelle personlige trener fortelle deg akkurat hvor fort, hvor langt - og hvor lenge du har løpt.

Hvordan funker det?

MP3RUN blir levert med en separat sensordel. Før du legger ut på løpeturen fester du MP3spilleren på armen og sensorenpå skoen. Under løpeturen vil sensoren sende trådløse signaler om din fart, tid og turens lengde via Bluetooth til spilleren. Sensoren samler kontinuerlig informasjon om hastighet og distanse med opptil 99,6 prosent nøyaktighet.

Mens du løper får du enklest tilgang til denne informasjonen ved å trykke på en liten knapp. Etter løpeturen kan du logge opplysningene om løpeturen din over på PCen, og lagre resultatene dine slik at du enkelt og greit kan følge utvikling og se formkurven utvikle seg. Software til å lagre denne informasjonen på PC følger også med MP3RUN. Du kan lagre opptil 200 treningsøkter i spillerens minne, og nesten ubegrenset antall på PCen din.

Musikkvalg

MP3RUN kan holde opptil

MP3 run vil være i butikkene i august i år. Skulle du ønske å anskaffe deg en av de små, røde, er veiledende utsalgspris 3.150 kroner.

Med MP3RUN kan løpere maksimalt utnytte bruken av musikk som motivasjon for trening, ettersom det er enkelt å lage favorittlister som passer til hver treningsøkt. Med 125 låter (WMA-format) med 100 prosent uforstyrret lyd og en FM-radio med 10 ferdiginnstilte stasjoner, går man aldri tom for inspirerende musikk! Hvis man vil gjøre endringer underveis kan man gjøre dette uten avbrudd i musikkgjengivelsen. MP3RUN kan også innstilles til å vise tid, hastighet og steg for forskjellige intervaller (for eks. hver km) slik at man kan følge utviklingen av løpeturen.

Stor lagringskapasitet
Et fastminne på 256MB gir lagringskapasitet på opptil 125 melodier i WMA eller 60 melodier i MP3. Spilleren har også FM radio med 10 forvalg. Det innebygde, oppladbare batteriet gir en driftstid på opptil 10 timer. MP3RUN har blinklys for løping under dårlige lysforhold, bakbelyst LCD display, fire EQ innstillinger og Dynamic Bass Boost.

”Nike / Philips Portable Sports Audio” produkter er designet for å være enkle og komfortable å bære på seg. Det er ingen skarpe kanter eller utstående knapper. Festebåndet er et elastisk Ultrex® stoff som holder spilleren på plass og gjør den lett tilgjengelig.

Mål (B x H x D): 7,1 x 7,1 x 2,7 cm

MP3RUN, PSA260, vil være tilgjengelig i Norge i august 2004. Anbefalt utsalgspris Kr. 3150.-

Ultrex® er registrert varemerke for Burlington Industries LLC.
Bluetooth® registrert varemerke for Bluetooth SIG, Inc.

Nærmere informasjon,
Ingar Holtmon, Philips, tel 22 74 82 90, e-post: ingar.holtmon@philips.com
Reidar Skorpen, Nike, tel. 67 51 20 00, e-post: reidar.skorpen@nike.com

Detaljer:
- Registrerer løperens fart, distanse og tempo
- En stemme gir tilbakemelding ved behov
- Automatisk opplasting av tilbakelagt distanse til NikeRunning.com, slik at utviklingen kan følges
- 12 timer med uforstyrret musikk med FM-radio
- Stoppeklokke
- 256MB innebygget minne (4 timer / 125 låter)
- 12 timers batteri-spilletid
- 1 time ved hurtiglading (4 timer ved vanlig lading) av batteriet
- Lydprogramvare inkludert: Philips Digital Media Manager, Musicmatch Jukebox
- PC og Mac-kompatibel

Andre funksjoner:
- Trådløs registrering av fart og lengde – Produktet bruker trådløs Bluetooth-teknologi mellom spilleren og fart- og lengdemåleren. Løperen fester den lille fart- og lengdemåleren til skoen, slik at MP3RUN registrerer fart, tilbakelagt distanse og tempo.
- Følg din egen utvikling – Automatisk overføring av treningstid, distanse og tempo til datamaskinen og Internett, slik at utøverne kan følge utviklingen sin over tid. På Internett kan løperne motta treningstips og informasjon om kommende lokale løp i forhold til der de bor.
- Tilbakemelding ved behov – En stemme gir deg når som helst opplysninger om fart, tilbakelagt distanse, tempo og tid når du trener, kun ved at du trykker på en knapp.
- Ingen forstyrrelser på lyden - MP3RUN-spilleren bruker et minne som ikke inneholder bevegelige deler, og dette gjør at det ikke blir forstyrrelser på lyden uansett hvilken sportslig aktivitet du utøver.
- Lysteknologi – Det nyskapende høyintensitetslyset gjør det lettere å se under dårlige lysforhold.
- Laget for sport – MP3RUN er kompakt og solid, og den har myke, opphevde knapper og et kraftig plastdeksel, som er testet for sin beskyttelsesevne og slitestyrke under sportsaktiviteter.
- Bærbar – MP3RUN leveres med et regulerbart, elastisk armbånd med en solid plastholder, som sitter godt rundt spilleren.