Sommerens beste isopplevelse

De aller beste til en varm dag.

<b>LAG SELV:</b> Det finnes mange gode is i isdisken. Men den beste isen lager du likevel selv, syns vi.  Foto: ELISABETH DALSEG
LAG SELV: Det finnes mange gode is i isdisken. Men den beste isen lager du likevel selv, syns vi. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vil du ha årets beste isopplevelse, kan du enten lage den selv, eller smake på noen av testvinnerne Dinside har vært innom. Godt å variere bestselgeren - de ulike kroneis-variantene med?

For en het dag har vi samlet de ferskeste testene og vår favorittoppskrift her for deg.

2014: Årets isnyheter testet av de som faktisk spiser mest ...
2014: Nytt og velkjent - men hvilken iskrem på boks smaker best?
2013: De beste fra nyhetsslippet i fjor ...

Lenger nede i artikkelen finner du også tips om å lage is selv, på en særdeles enkel måte. Du trenger nemlig bare to ingredienser, og en stavmikser.

De beste av årets nyheter

SAFTIG OG KREMETE: Denne fargebomben fra Hennig Olsen er en nyhet i år, og vi likte det vi fikk. Foto: ØYVIND PAULSEN
SAFTIG OG KREMETE: Denne fargebomben fra Hennig Olsen er en nyhet i år, og vi likte det vi fikk. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
FOR UNGENE: Push med appelsin og jordbær, nok en populær Lollipop-variant, og en nyhet av året. Foto: ØYVIND PAULSEN
FOR UNGENE: Push med appelsin og jordbær, nok en populær Lollipop-variant, og en nyhet av året. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
BEST I 2013: Royal Karamell & Pecan ble vår favoritt i fjor, og den holder fortsatt stand i isdisken. Foto: BERIT B. NJARGA
BEST I 2013: Royal Karamell & Pecan ble vår favoritt i fjor, og den holder fortsatt stand i isdisken. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
LOLLIPOP PÅ BOKS: Denne varianten falt i smak hos testerne i år. Foto: PRODUSENTEN
LOLLIPOP PÅ BOKS: Denne varianten falt i smak hos testerne i år. Foto: PRODUSENTEN Vis mer


Creme Pasjonsfrukt & sitron fra Hennig Olsen ble en vinner både blant store og små. Dette er en knallgul smaksbombe som ser utrolig lekker ut, både utenpå og inni pakken. Og smaken står i stil. Denne saftige blandingen av pasjonsfrukt og sitron-glasert vaniljeis er en mektig, men samtidig frisk tørsteslukker en varm dag.

Lollipop Push med appelsin & jordbær fra Diplom-is skårer også høyt, spesielt hos barna. Dette er en frisk og fruktig dytte-opp-is i pappkremmerhus. Isen er en ryddig klassiker med ny smak som kan slukke både issult og tørste på en varm dag. Pakningen er også en favoritt som kan holde reiseklærne pene litt lenger.

En opplagt barnslig is, som voksne kanskje syns det er litt flaut å slafse i seg, selv om den smaker fruktig-friskt i massevis.

Best fra fjoråret

Royal Karamell & pecan fra Diplom-is ble fjorårets vinner hos Dinside-testerne. Her får du en is som holder det den lover! Den gir deg en smakfull iskrem iblandet karamell, som er dekket av god sjokolade i et tykt lag og innslag av nøtter, selv om den gjerne kunne hatt enda mer nøtter.

Liker du at det smaker søtt, liker du denne, men enkelte av testerne syns karamellen ble litt i overkant.

Vær obs når du kjøper småis i boks: Ofte er de nemlig mindre enn originalene

Godbiter på boks

Boksisen som klatret helt til topps av de seks vi testet i vår, var Yndlingsis Lollipop fra Diplom-Is. Den falt i smak hos både voksne og barn, og er en sikker vinner til de fleste anledninger.

- Mamma, kan vi kjøpe den neste gang vi er på butikken? For denne var god, sa en av barna som deltok i testen.

Vil du heller lage selv?

De fleste har laget saftis selv, men vi anbefaler en langt mer smakfull - og rask - variant. Og når man vet at ferdig is for eksempel kan inneholde produkter fra olje- og papirproduksjon, og at velkjente iskremer som Pin-Up inneholder alger, soya, treverk og korn, kan det nok være fristende å ha litt mer kontroll på ingrediensene.

Frys ned bær og/eller biter av frukt. Bland dem med yoghurt eller fløte/pisket krem. Når bærene moses inn i yoghurten eller kremen vil meieriproduktet fryse. Bruker du en 50:50-blanding, vil isen være kald nok til at du kan servere med én gang, øker du på yoghurt eller krem-andelen kan det hende du bør fryse blandingen litt etterpå. Flere tips til å lage is selv finner du her.

Redd for bakterier og sprøytemidler på bærene? Slik vasker du dem, og får dem til å holde lenger