Som PC-skjerm og til Xbox-spilling

Tilhører du gruppen som vet at du kommer til å koble en PC til TVen? Da er det LCD du skal ha. Vi koblet også til Xboxen: Duger den til konsollbruk også?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

TVen har både VGA og DVI-inngang. Selv brukte vi kun VGA-inngangen ved denne testen, og dette fungerte helt fint i de to ukene vi brukte TVen som PC-skjerm.

Oppløsningen er på 1280/768, noe som er godt nok for de fleste PC-brukere. Vi jobbet for eksempel i flere timer i strekk med TVen til tekst- og bildebehandling, nettsurfing og dataspill, og fant egentlig ingenting å klage over. Et savn er likevel at den medfølgende TV-foten ikke er drei- eller tiltbar. Dette hadde gjort TVen til et enda bedre alternativ på skrivebordet.

Nå må det riktignok sies at 32-tommer oppleves som litt vel stort når du setter den opp som PC-skjerm på kontoret. I praksis satt vi cirka 2 meter unna selve skjermen for å unngå å føle oss solbrente.

Ikke for proffgruppen

Når vi kjørte våre test-programmer for LCD-skermer, ble det imidlertid tydelig at den ikke gir samme PC-bilde som en ren datamonitor av høy kvalitet. Testprogrammet avslørte blant annet flimring som vi ved vanlig bruk ikke la merke til:

  • Spesielt pixel-persistence, det vil si hvor lenge bildet blir på skjermen mellom oppdateringer / oppfriskningshastighet avsløres. Ved 100 pixler per sekund er det bra, mens bildet begynner å hakke og får en liten hale etter seg ved 200. Ved 400, 600 og spesielt ved 800 pixler per sekund henger ikke TVen godt nok med.
Likevel: Ved vanlig bruk vil du neppe merke noe til dette i det hele tatt.

Stadig flere lurer på hvordan flatTVene duger til konsollspill som PS2 og Xbox, vi kommer derfor til å inkludere dette i TV-testene framover.

Hva med Xbox?

Xbox med den medfølgende standard-kabelen. Vis mer
Xbox med ekstrakabelen som sender RGB-signaler via scarten. Vis mer


Kjøper du en Xbox, får du med deg en standard AV-kabel for overføring av bildesignalene. Har du en flatTV er konklusjonen vår klar: Den medfølgende kabelen er det bare å kaste.

Skal du få fullt utbytte av spillkonsollen må du ta steget opp til spesialkablene som gir deg RGB-signal via scarten, eller kjøpe en komponentkabel. Dette koster deg kjapt 3/400 kroner, men er definitivt verdt kostnadene.

På ViewSonicen ble bildet fra Xboxen tydelig bedre når vi brukte RGB-kabelen, og du vil spesielt legge merke til at bildet flimrer langt mindre enn ved bruk av den medfølgende kabelen.

Konklusjon på dette punktet er enkel: Så lenge du kjøper en bedre bildekabel gjør denne LCD-TVen en god jobb ved konsollspilling. Test av Xbox-spillet Halo 2 får du her!

Trykk på lenkene under for å gå videre i testen: