<B>GANSKE VANLIG:</B> Den franske arkitekten Nathalie Wolberg har valgt å gjøre hjemmet til sitt kontor, eller kontoret til sitt hjem. Her har du en av de mer vanlige delene av hjemmet - eller kontoret. Foto: Arkitekten
GANSKE VANLIG: Den franske arkitekten Nathalie Wolberg har valgt å gjøre hjemmet til sitt kontor, eller kontoret til sitt hjem. Her har du en av de mer vanlige delene av hjemmet - eller kontoret. Foto: ArkitektenVis mer

Som å våkne i en drøm

Eller eventuelt et mareritt. Denne store leiligheten er ihvertfall alt annet enn vanlig.

Hvis du ofte nok blir anklaget for å ta med deg jobben hjem, er det enkleste kanskje å flytte jobben hjem. Hvorvidt den franske arkitekten Nathalie Wolberg har tenkt i de baner vet vi ikke, men hun har i det minste tatt den helt ut da hun designet blandingen av kontor og leilighet som du kan se på bildet over, og på bildene under.

LES OGSÅ:

Prosjektet har ifølge Archinect.com fått navnet "Maison NW" ("maison" er fransk for blant annet hus eller husholdning), og ligger i nærheten av Paris' nordlige bydeler, nærmere bestemt i byen Saint-Quen.

Verdens kuleste? Se også soverommet til Daniel Arsham i Snarchitects.

Lever midt i arbeidet

I et tidligere trykkeri på rundt 180 kvadratmeter fordelt på tre etasjer, boltrer Wolberg seg sammen med andre arkitekter. Kombinasjonen av hjem og arbeidssted inneholder blant annet ni små verksteder, hvor idéer kan prøves ut og forkastes på daglig basis.

HOLD DEG FAST: Du bør vite hvor du skal hvis du har tenkt å gå ned denne trappa midt på natta.
HOLD DEG FAST: Du bør vite hvor du skal hvis du har tenkt å gå ned denne trappa midt på natta. Vis mer

Det er dette som er hovedtanken til Wolberg, og som gjør at huset har blitt kontoret: Hun ønsker ikke bare å klekke ut interiørløsninger på et abstrakt plan, Wolberg setter ideene ut i live, for så å leve midt i blant dem for bedre å finne ut hva som fungerer (og ikke fungerer). Det mer eller mindre modulbaserte hjemmet, eller laboratoriet om du vil, gjør det mulig å raskt bygge inn nye løsninger, og deretter omgås disse i det daglige.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Huset består blant annet av ulike avslapningsavdelinger, kjøkken, bibliotek, diverse oppholdsrom, kontorplasser og bad/toalett. Denne blandingen av hverdagsliv og arbeidsliv går igjen i nesten alle husets områder, samtidig som det er mulig å skyve bort eller på sett og vis bygge om hverdagsrommene til fordel for mer kontorpregede områder når det er nødvendig.

Ekstremsport

En av de mer spektakulære og særdeles lite barne- eller alkoholvennlige løsningene er nettet som er strukket over et helt åpent område i bygget:

Som å våkne i en drøm

Under dette nettet finnes et rutsjebaneaktig landskap, med puter og sittegrupper. Et minikontor er plassert under voksensklia.

Som bildene under viser har Wolbert åpenbart en forkjærlighet for sterke farger, rene overflater, ekstremsport (jamfør nettet og den nesten gelenderløse trapper), og kreativ bruk av lyspærer.

Se flere bilder av det eksperimentelle hjemmet her:

HOLD DEG FAST: Du bør vite hvor du skal hvis du har tenkt å gå ned denne trappa midt på natta.
GANSKE VANLIG: Den franske arkitekten Nathalie Wolberg har valgt å gjøre hjemmet til sitt kontor, eller kontoret til sitt hjem. Her har du en av de mer vanlige delene av hjemmet - eller kontoret. Foto: Arkitekten

Ser du noe du liker i det eksperimentelle huset? Noe du misliker? Delta i debatten under!