<b>Solgte selv:</b> Linda Svensson solgte selv og gikk 200.000 i pluss. Foto: Finn.no/Privat
Solgte selv: Linda Svensson solgte selv og gikk 200.000 i pluss. Foto: Finn.no/PrivatVis mer

Solgte leiligheten selv - fikk 200.000 over prisantydning

Linda Svennson (26) brukte åtte dager på å selge boligen uten megler.

– Det er helt spektakulært. Hun er mye raskere enn gjennomsnittet, sier Bernt Espelien, konsulent ved SelgPrivat, til DinSide.

Espelien er mektig imponert over eiendomsmeglerstudenten, Linda Svennson, som klarte å selge leiligheten til 200.000 kroner over prisantydning uten megler.

5. oktober i år la Svennson ut leiligheten sin i Bratsbergkleiva i Skien for salg, og 13. oktober var den solgt. Prisantydningen var 1.650.000 kroner, men hun endte med å få 1.850.000 kroner for den. Riktignok var taksten 100.000 over prisantydning, men det er likevel godt over den også.

– Jeg tror det gikk så fort fordi det er en attraktiv plass og et populært område. Det er en moderne, fin leilighet som vekker oppsikt. Sammenlignet med andre leiligheter i området som lå for salg, hadde den en forholdsvis ok pris, sier Linda Svennson til DinSide.

Lønner det seg å selge selv? Dette bør du tenke over

Brukte det som trening

Selv om hun kan en del om eiendomsmegling fra før av, hadde hun likevel ikke trodd at det skulle gå så bra.

– Selve salgprosessen gikk som forventet, men prisen gikk over all forventning. Verken jeg eller samboeren min hadde trodd at det skulle gå så bra. Det var et stort pluss, forteller hun begeistret.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedgrunnen til at hun valgte å selge leiligheten selv gjennom SelgPrivet, er fordi hun er snart ferdig utdannet eiendomsmegler og ønsket å få erfaring i å selge bolig.

– Det var godt trening for meg å ha budrunde og visninger. Den andre fordelen er at jeg kunne spare penger på meglerhonoraret, forklarer hun.

Det er trygt å selge bolige privat, sier Forbrukerrådet.
Men er det trygt å kjøpe fra privatpersoner?

Anbefaler det ikke for alle

Men selv om Svennson klarte det fint, tror hun likevel ikke at det er noe alle kan mestre.

– Jeg vil ikke si at jeg anbefaler det til hvem som helst. Det tar litt tid i å sette seg inn i oppgaven, og det er en fordel å kunne litt om salget, regelverket og hvordan du skal ha budrunde og visning. Dersom du er interessert i eiendom og har lyst til å selge selv, men får det ikke til, så er det bare å bruke en megler etterpå, råder hun.

Det er Espelien i SelgPrivat helt enig i.

– Det er en fordel at man er litt selgende. Alt går på personlighet. Vi i Selgprivat.no vil legge godt til rette for at de skal kunne selge selv, men det er ikke alle som har en selger i seg, innrømmer han.

Vurderer du å gjøre det samme? Her er 10 tips til deg som skal selge boligen selv.

Et alternativ til meglere

Tjenesten SelgPrivat ble lansert i mai 2010, og er fortsatt under oppstartsfasen. Ifølge Espelien har de allerede mottat masse henvendelser.

– Mange synes meglerne tar seg for godt betalt og at de har for høy provisjon. Tre prosent er i drøyeste laget, sier han.

Det er uansett ikke helt gratis å benytte seg av SelgPrivat. De har en fast pris på 24.900 kroner som dekker kostnader for taksering, fotografering, plantegning, Finn-annonse, veiledning, kjøpekontrakt, og en advokat som har ansvar for oppgjøret.

Hvor mye er boligen din verdt?
Finn ut med vår boligtakstkalkulator