Snik i boligkøen

Ofte legges boligannonsene ut på Internett flere uker før de trykkes i papirutgaven. Du bør derfor bruke nettet om du vil komme først i køen.

I dagens marked nytter det ikke å være seint ute med å lese boligannonsene. Besøker du disse nettestedene, får du med deg de aller fleste boligannonsene på nettet.


Kupp visningen!

Vi har tidligere skrevet at du kan kuppe visningen for å sikre deg boligen du vil ha. Går du kun på de annonserte visningene, må du regne med konkurranse fra mange andre interessenter.

Alternativet er å finne de ferskeste annonsene på nettet, ringe opp megler og be om en ekstravisning før de annonserte visningene begynner. Representanter for de nettstedene vi viser til bekrefter at boligannonsene legges ut på nettet flere uker før de trykkes på papir.

- Vi annonserer på nettet nesten umiddelbart etter at vi har fått inn oppdraget. Annonsen på papir kommer først 14 dager etterpå, sier Eivind Rodem, pressetalsmann i Notar eindom.

Tinde

Tidligere Eiendomsnett har skiftet navn til Tinde. De reklamerer med at 75 prosent av alle norske eiendomsmeglere er tilknyttet Tinde.

- Navnet betyr utkikkspunkt, og skal si noe om at hos oss får du oversikten, et utgangspunkt for navigering. Vi har annonser fra hele landet, sier Øystein Sehlmann som er leder for forretningsutviklingen i Tinde.

I året som gikk ble 45.000 boliger annonsert hos Tinde. Ifølge Sehlmann er både DnB, Postbanken, Obos, Exact, Varden og Garanti kunder hos Tinde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sehlmann er ikke i tvil om at annonsene på nettet er de ferskeste.

- Vårt inntrykk er at annonsene legges ut tidligere og tidligere på nettet. Stadig oftere selges boliger uten at de annonseres i papiravis i det hele tatt, sier Sehlmann.

FINN eiendom

FINN eiendom kan ikke fortelle oss hvor mange annonser de hadde i millenniumsåret, men de hevder å være de største på nettet.

- Vi har passert de andre aktørene, og har nå størst gjennomstrømming, sier Christian Berg som er direktør for FINN eiendom.

Ifølge Berg finner du annonser fra hele landet på FINN eiendom.

- Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane er våre dårligste fylker, sier Berg.

Også han bekrefter at annonsene på nett er en uke eller to ferskere enn i papirutgaven.

Bolignett

Bolignett fremhever i motsetning til FINN eiendom nordvestlandet som ett av sine beste områder.

- Finnmark, Oslo og Akershus er de områdene vi er dårligst representert i. Vi er best representert på Sør- og Vestlandet, sier Karl Magnus Parmann i bolignett.

NOTAR eiendom

Vil du kjøpe bolig av Notar nytter det ikke å gå inn på de store samlesidene på nettet. Notar eiendom har nemlig bestemt seg for å stå alene, utenfor de store samlesidene på nettet.

- Vi ønsker å bygge opp vår egen side, og til nå er vi de eneste med videovisning av alle boliger, sier Rodem.

Han forteller at Notar får mange henvendelser fra kjøpere som har funnet annonsene kun på nettet.

- Det er som regel fullt mulig å avtale ekstravisning før de åpne visningene settes i gang, sier Rodem.

Adirekta

I sommer startet megleren Adirekta opp med service for de som ønsker å selge boligen helt eller delvis på egen hånd. På nettstedet deres finner du boligannonsene til de som selger gjennom Adirekta.