Canal Digital med nytt tilbud til kabelkunder fra høsten. En TV-pakke der noen kanaler er faste, og andre kan velges fritt. Foto: Øyvind Paulsen
Canal Digital med nytt tilbud til kabelkunder fra høsten. En TV-pakke der noen kanaler er faste, og andre kan velges fritt. Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Snart kan Canal Digital-kunder velge kanaler selv

Kabel-TV-kundene til Canal Digital får etterlengtet tilbud: Fritt kanalvalg.

Fritt kanalvalg er det mange som ønsker seg. I dag kjøper vi pakker, og får med TV-kanaler av både ønsket og uønsket slag.

For noen år siden sa store TV-kanaler og distributørene at fritt kanalvalg ville gi dyrere TV-tilbud. I 2009 kom Riks-TV på banen med tilbudet FrittValg der du kan sette sammen din egen pakke. Kanalene koster mellom 20 og 40 kroner i måneden, og det er visse minstebeløp å forholde seg til.

Fast og fri del hos Canal Digital

Nå kan også Canal Digitals kabel-TV-kunder få økt valgfrihet. Snart skal kunder selv få bestemme over en fri del av grunnpakken. Selskapet vil dele grunnpakken i en fast del, som inneholder de største norske og internasjonale kanalene, og en fri del der kundene selv fritt kan legge til rundt 15 valgfrie kanaler. Valgene gjør kundene gjennom tjenesten "Mine sider", og kanalene kan byttes så ofte man ønsker.

I det nye TV-tilbudet skal kunder kunne bytte de valgfrie kanalene så hyppig de selv vil. Foto: Øyvind Paulsen
I det nye TV-tilbudet skal kunder kunne bytte de valgfrie kanalene så hyppig de selv vil. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer


– Denne individuelle friheten vil omfatte alle kunder, også de som har sitt tilbud gjennom et borettslag, sier Haakon Li Dragland, direktør for produkt og strategi i Canal Digital Kabel-TV, i en pressemelding.

Mars: Flere HD-kanaler fra Viasat

Tilleggspakker forsvinner

Endringen medfører at tilleggspakker kundene kan kjøpe i dag, forsvinner. Det gjelder for eksempel Familiepakken, Select, Sport Select og Mine favoritter. Premiumpakker fra Canal+, Viasat og TV2 skal tilbys videre som i dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etter høstens oppgradering har vi mulighet til å tilby et enda bredere utvalg av kanaler, og det jobbes nå på spreng for å få nye avtaler med innholdsselskapene på plass. Vi anslår at kundene vil kunne velge mellom cirka 80 kanaler ved høstens lansering, sier Dragland, som forteller at tilbudet vil omfatte en rekke kanaler som til nå ikke har vært tilgjengelig i markedet fordi prisen har vært for høy ut til kundene.

Mer om Canal Digital finner du her.

Men når?

Så når kommer dette? Utrulling til kundene vil starte til høsten, forteller Canal Digital, som også sier at tilbudet ikke skal koste mer enn dagens.

Men allerede i mai kan kabel-TV-kunder merke endringer. Kanalene som vil ligge som fast del i kanalpakken vil komme først i listene, og de valgfrie vil deles inn etter tema. Dermed kan man oppleve at kanallistene endrer seg i vår.

– Vi vil derfor anbefale at kundene tar i bruk favorittlister på dekoderen for å holde oversikt over sin personlige kanalpakke, sier selskapet i pressemeldingen.