Foto: Gaute Beckett Holmslet
Foto: Gaute Beckett HolmsletVis mer

SmartKey: Vaktmesterens våte drøm?

Lei av nøkkelknipper som tar stor plass? Da er kanskje dette noe for deg.

Vi i DinSide setter stor pris på løsninger som gjør hverdagen lettere for folk flest. Det kan være store ting, som for eksempel salongbordet som også er et tørkestativ, men også små ting, som dette prosjektet på Kickstarter.

Ved første øyenkast ser det ut som en lommekniv, eller et sett med umbraconøkler, og prinsippet bak løsningen er ganske likt.

Du har to beslag og noen skruer som holder dem sammen. På skruene plasserer du nøklene, som da foldes innover mot midten slik at de ikke stikker ut.

Les også: Smarte ting du kan gjøre med hårføneren

Avhengig av hvilken modell du kjøper kan du få plass til maks fire nøkler (standardversjonen), eller fra tre til over 100 nøkler (Smartkey +Industrial). Sistnevnte er kanskje enhver vaktmesters våte drøm?

I denne videoen viser Michael Patrick, oppfinneren av Smartkey, hvordan det fungerer:


Ut i fra responsen produktet har fått kan det virke som Patrick virkelig har funnet et sultende marked. Sist vi sjekket var prosjektet ferdig finansiert og vel så det.

Målet var å nå 6.000 dollar. Fem dager etter lansering hadde prosjektet fått inn nærmere 60.000 dollar, altså ti ganger så mye som de ba om.

Slik ser standardversjonen av Smartkey ut. Den har plass til maks fire nøkler. Foto: SmartKey
Slik ser standardversjonen av Smartkey ut. Den har plass til maks fire nøkler. Foto: SmartKey Vis mer


Ikke den eneste

Patrick er ikke den første som har prøvd seg på et nøkkelprodukt. Senest i april i år ble et lignende produkt - Bladekey - lansert, og også dette produktet gjorde stor suksess.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skal vi sammenligne de to prosjektene er kanskje Bladekey det "pene" alternativet, mens Smartkey er mest fleksibelt. Hvilket som er best får fremtiden vise.

Bilnøklene er en utfordring også for Smartkey, men dette må da sies å være en grei løsning? Foto: SmartKey
Bilnøklene er en utfordring også for Smartkey, men dette må da sies å være en grei løsning? Foto: SmartKey Vis mer


Ikke kjempebillig

Den billigste varianten av Smartkey koster deg 23 dollar, pluss fem dollar for internasjonal frakt. For europeiske nøkkeltyper anbefales Smartkey +Ext (extended frame), som er noe lengre, og der begynner prisene på 35 dollar pluss frakt.

Du får altså den billigste versjonen til cirka 160 kroner med dagens kurs. Det er ikke akkurat gi-bort-pris, men samtidig er det vanskelig å sette en pris på gode løsninger. Til syvende og sist er det du som potensiell kjøper som må avgjøre om dette er noe du vil legge penger i.

Les også: Ti smarte ting du kan bruke mobikameraet til

Årsaken til at de anbefaler en lengre ramme til europeiske nøkler er for øvrig like enkel som man skulle tro. Europeiske nøkler er tradisjonelt lengre enn de du finner i USA, og måler 67 millimeter i lengden, mot 53 millimeter i USA.

Finansieringen avsluttes 14. juni, og første mulige levering er i løpet av juli.

Her kan du finne flere smarte løsninger