LED-lys i skuffen. Gir god oversikt og et ekstra <i>touch</i> til kjøkkenet. Løsning fra Kvik. Foto: Kvik
LED-lys i skuffen. Gir god oversikt og et ekstra touch til kjøkkenet. Løsning fra Kvik. Foto: KvikVis mer

Smarte kjøkkenløsninger

– Smarte løsninger handler i stor grad om praktisk innredning som gjør hverdagen lettere.

Vi har tildigere skrevet om smarte hjørneløsninger til kjøkken, blant annet hjørneskuffen fra Strai kjøkken, og smarte hjørneskap i forskjellige varianter.

LES OGSÅ:

– Smarte løsninger på kjøkkenet handler i stor grad om praktisk innredning av skap og skuffer, som gjør hverdagen lettere. Hjørneløsninger er også interessante i den forbindelse, men innredning av skuffer har kanskje i enda høyere grad betydning for hvor praktisk kjøkkenet er å arbeide i, sier Anita Barner Ibsen, marketingkoordinator ved JKE Design, til DinSide.

Også Kathrine Helland ved Strai Kjøkken og Bad fremhever smarte innredningsdetaljer.

– Her er det smarte løsninger i sentrum, slik som den pop-up stikkontaktløsningen for eksempel, sier Kathrine Helland, markedskoordinator hos Strai Kjøkken og Bad.

– Søppelsystem i en skuff slik du ser på et av bildene er også veldig praktisk! Tenk å bare kunne åpne skuffen og sope brødsmulene ned? Det er også smart med XL-skuffer som gir 30 prosent mer plass, fortsetter Helland.

Du kan se bilder av løsningene som Kathrine Helland snakker om, i bildeserien nedenfor.

– Et godt tips er å plassere en "skuff i skuffen". Konkret betyr det, at man plasserer en innvendig skuff øverst i den større skuffen og på den måten utnytte plassen optimalt, sier Christina Bendorf ved avdeling for produkt og konceptudvikling hos Kvik.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun trekker også fram plassering av LED-lys i skuffen som et godt tips.

– Det gir et godt overblikk over hele inholdet i den dype skuffen, og er samtidig en superflott detalj i kjøkkenet, sier Bendorf til DinSide.

Her kan du se bilder av de smarte løsningene:

Krydderinnsats til skuffen, som kan tas ut og plasseres ved arbeidsstasjonen ved behov. Foto: Strai Kjøkken og Bad
Hjørneskuff. Fra Strai Kjøkken og Bad. Foto: Fra Strai Kjøkken og Bad.
Så har du strømtilgang der du trenger det. Foto: Fra Strai Kjøkken og Bad.
Fra Strai Kjøkken og Bad. Foto: Fra Strai Kjøkken og Bad.
Kjøleskuff. Fra Strai Kjøkken og Bad. Foto: Strai Kjøkken og Bad.
XL-skuff. Fra Strai Kjøkken og Bad. Foto: Strai Kjøkken og Bad.
Fei smulene rett i søpla. Fra Strai Kjøkken og Bad. Foto: STRAI KJØKKEN OG BAD
Skuff i skuffen, fra Kvik. Liknende løsninger ser vi hos flere produsenter, men Kvik sier at de er blant de eneste som kan lage denne løsningen i to skuffer som står oppå hverandre. Foto: Kvik
LED-lys i skuffen. Gir god oversikt og et ekstra touch til kjøkkenet. Løsning fra Kvik. Foto: Kvik
Skuffer er populært, men skap med uttrekbare bakker er også en lur løsning. Denne er fra Kvik. Foto: Kvik
Innredningsdetalj fra JKE Design. Foto: JKE Design
Til krydderier, fra JKE Design. Foto: JKE Design
Krydderier og holdere til folie. Innredningsdetalj fra JKE Design. Foto: JKE Design
Plastfoliedispenser som kan monteres i skuffen. Fra Blum. Foto: Blum
Innredningsdetalj fra JKE Design. Foto: JKE Design
Skuff i skuffen, liknende løsning som den vi så fra Kvik. Foto: JKE Design
Tallerkenholdere. Innredningsdetalj fra JKE Design. Foto: JKE Design
Lokk-holder, fra Ikea. Kan jo ogaå brukes til andre ting du ønsker å oppbevare stående. Foto: Ikea
Organisering i Ikea-skuff. Foto: Ikea
Mer organisering fra Ikea. Du kan jo også bruke Ikeas innredningsløsninger i kjøkkeninnredninger fra andre produsenter. Foto: IKEA
Ikea-løsning for litt-av-hvert. Foto: Ikea
Smart, frittstående hyllesystem som kan flyttes rundt. Det er jo ofte du har både høye og lave ting som skal oppbevares i samme skap. Foto: Ikea
Smart, lite uttrekksskap fra Ikea. Foto: Ikea

De billigere valgene

Det er mange forhold å ta hensyn til dersom du skal kjøpe nytt kjøkken, skal du gå for økonomimodellene eller er du mer i makedet for dyrere, skreddersydde løsninger? Og dersom du er i markedet for å gjøre det billigst mulig, hvilket billig-kjøkken skal du velge? Det er flere aktører i dette markedet, nylig lanserte Kvik kjøkken en ny økonomiserie, Kvik Basiq.

Før du valger kjøkken, kan det også være på sin plass å sjekke litt rundt i forhold til kvalitet. I en svensk test av kjøkkeninnredninger som vi også har omtalt på DinSide, gikk halvparten av kjøkkeninnredningene i stykker! Det er heller ikke sikkert at det alltid er en sammenheng mellom pris og kvalitet. Det danske forbrukerrådet Tænk gjorde i 2008 en kvalitetstest av ni flatpakkekjøkken på det danske markedet, blant dem Ikea og HTH. I denne testen kom Ikea og Kvik ut som kvalitetsvinnere - men Ikea ble kåret til vinner fordi de i tillegg til kvalitet kunne tilby de rimeligste skapene.

Det er også flere av de tradisjonelt dyrere kjøkkenleverandørene som etterhvert har hevet seg på mer økonomivennlige flatpakkekjøkken, blant annet HTH.

PRISTEST: Kan flatpakkete HTH-kjøkken konkurrere med Ikea?

Gjør det selv

Finner du ikke den løsningen du leter etter, i sortimentet til kjøkkenprodusenten du har valgt, kan det være en mulighet å kryssmikse mellom flere, for eksempel å sette merkevaredører på billige skrog: Ikeakjøkken med designerfronter - husk da å sjekke målene først!

Du kan også gjøre som Petter Nessimo: Ikea kunne ikke levere det Petter ville ha. Så han laget det selv.

Ikea kunne ikke komme opp med en god løsning, så Petter løste det selv. Han lagde et kjekt, uttrekkbart skap til krydderier og liknende. Foto: PETTER NESSIMO
Ikea kunne ikke komme opp med en god løsning, så Petter løste det selv. Han lagde et kjekt, uttrekkbart skap til krydderier og liknende. Foto: PETTER NESSIMO Vis mer

Har du noen smarte kjøkkenløsninger du selv har kommet på, stort eller smått, som du gjerne vil dele med andre? Send gjerne tips og bilder til til journalisten.

Vi har tidligere skrevet om lesernes smarte tips til avfallssortering: Se bilder og tips i artikkelen om lesernes beste løsninger.