<strong>Gulvflisene i polypropylen er mye sterkere enn de ser ut:</strong> Du kan trygt kjøre bil over dem, sier Gjermund Kristiansen til DinSide. Foto: Per Ervland
Gulvflisene i polypropylen er mye sterkere enn de ser ut: Du kan trygt kjøre bil over dem, sier Gjermund Kristiansen til DinSide. Foto: Per Ervland Vis mer

Smarte gulvfliser til uterom og garasje

Legg selv på en ettermiddag.

Publisert
Sist oppdatert

Lei av å skrubbe slitent treverk på balkongen? Det finnes flere alternative belegg som kan brukes utendørs, som er lett å legge, og som krever minimalt med vedlikehold. For eksempel flisene du ser over, i polypropylen fra Bergo Flooring.

– Dette er så enkelt at alle kan gjøre det. Og du fikser balkongen eller garasjen på en ettermiddag, sier Gjermund Kristiansen i Storeys, som fører Bergo-flisene, til DinSide.

Flisene er enkle å legge, du fester dem til hverandre ved hjelp av et smart klikksystem. Han- og hunnplugger, klikkes sammen, og bankes sammen med en gummiklubbe.

Se bare her:


Lite vedlikehold

På garasjegulv.no er utvalget stort, også i tette fliser i polypropylen, slik du kan se her.  Foto: Garasjegulv.no
På garasjegulv.no er utvalget stort, også i tette fliser i polypropylen, slik du kan se her. Foto: Garasjegulv.no Vis mer


Gulvflisene er perforerte, og selvdrenerende, slik at vann ikke blir liggende. De er enkle å gjøre rene, jevnlig spyling med en hageslange tar det meste, og gulvene er så godt som vedlikeholdsfrie, ifølge Kristiansen.

Materialene er gjennomfarget, slik at det ikke ser slitt ut fort, og de se skal heller ikke falme. Du kan altså bygge på med samme farge, eller bytte ut en flis, om en skulle bli ødelagt.

Mye å velge mellom

Universa-flisene er noe mindre, men skal være like slitesterke. Foto: Produsenten
Universa-flisene er noe mindre, men skal være like slitesterke. Foto: Produsenten Vis mer


Storeys er ikke alene om å føre Bergo-flisene, og det finnes også en rekke andre produkter på markedet, i ulike kvaliteter og mønstre. De aller fleste koster rundt 250 kroner per kvadratmeter.

På nettsiden garasjegulv.no finner du en rekke alternativer og du kan også prøve IBG som har Universa, eller Fagprofil har Hestra og Wood Look Floor System.

Har du erfaring med noen av disse gulvflisene? Del med oss og andre lesere i debatten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer