Smart takrennerenser fra iRobot

Denne burde du hatt nå ...

iRobot Looj 330 gjør den verste delen av takrennerensejobben for deg.  Foto: Elisabeth Dalseg
iRobot Looj 330 gjør den verste delen av takrennerensejobben for deg. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(IFA 2012): Regn, regn, øsende regn. Drypper på tak, og samler seg i takrennene, der det sluses bort og ned i avløpsrørene. Forhåpentligvis. For hvordan ser det ut i takrennene dine? Er det lenge siden du har renset dem?

Slik gjør du hus og hage klar for høsten

iRobots takrennerenser Looj 330 gjør jobben for deg. Alt du trenger å gjøre er å plassere den i takrennen, og så styrer du bevegelsene frem og tilbake med en fjernkontroll. (I tillegg må du også rydde opp løv og smuss etterpå. Men det kan du gjøre med beina trygt plantet på landjorden.)

Looj 330s fjernkontroll kan klipses fast på roboten når den ikke er i bruk, viser Laura Jaokosky. Foto: Elisabeth Dalseg
Looj 330s fjernkontroll kan klipses fast på roboten når den ikke er i bruk, viser Laura Jaokosky. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


– Ikke bare gjør den en kjedelig jobb for deg, men den gjør en risikabel jobb for deg, sier Laura Jaokosky, PR manager for iRobots forbrukeravdeling, til DinSide.

Det vil nok de fleste som har stått i toppen av en stige og staket opp takrennen slutte seg til. Det er ikke alle forunt å ha helt fast og rett grunn rundt huset, stigen må balansere mellom busker, blomster, på trappetrinn og terrassebord. Det er ikke bare noe vi tror - å klatre opp stiger er det farligste du kan gjøre hjemme.

Se også iRobots nye robotstøvsugere med egen skittsensor.

Looj 330 har også et smart klips som lar deg feste renseroboten til beltet når du går opp stigen for å plassere den i takrennen, slik at du kan bruke begge hender til å holde deg fast. En funksjon man kanskje ikke automatisk tenker på i butikk, men like fullt viktig.

Her kan du se hvordan den virker:

Hvordan står det til på taket? Ta taksjekken nå, før høststormen setter inn

Enn så lenge fås Looj 330 kun kjøpt i USA, og prisen er 299 dollar. Takrennerenseren fås blant annet kjøpt fra iRobots egen nettbutikk.

Ifølge Jaokosky er det ingen planer om å lansere Looj 330 på det europeiske markedet før årsskiftet, men selskapet ser på en Europa-lansering i 2013. Er du veldig interessert kan du bruke en tjeneste som JetCarrier for å få varen hjem til Norge.

Støvsugerroboten og takrennerenseren er til privat bruk, men selskapet har også en rekke andre smarte roboter. En variant av den du ser nærmest her ble brukt for å lete etter gjenlevende på Ground Zero, mens den gule  undervannsroboten til høyre ble brukt i redningsarbeidet etter at oljeplatformen Deepwater Horizon havarerte i Mexicogolfen i april 2010. Foto: Elisabeth Dalseg
Støvsugerroboten og takrennerenseren er til privat bruk, men selskapet har også en rekke andre smarte roboter. En variant av den du ser nærmest her ble brukt for å lete etter gjenlevende på Ground Zero, mens den gule undervannsroboten til høyre ble brukt i redningsarbeidet etter at oljeplatformen Deepwater Horizon havarerte i Mexicogolfen i april 2010. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer